GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:57

DEÜ Hastanesi'nde atama krizi... Rektörlükten veto!

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde Başhekimlik tarafından yapılan müdür ve müdür yardımcıları atamaları DEÜ Rektörlüğü ile hastane yönetimini karşı karşıya getirdi. DEÜ Rektörlüğü, krize neden olan görevlendirmelerin iptal edilmesini istedi. İptal yazısındaki Eğitim Bir-Sen ayrıntısı ise dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ –Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan atamalardan dolayı kriz yaşanıyor. Hastane başhekimliği tarafından yapılan atamalar, DEÜ Rektörlüğü ile hastane yönetimini karşı karşıya getirdi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne gönderdiği yazıda hastane müdürü ve müdür yardımcıları kadrolarına yapılan atamaların mevzuata aykırı olduğunu dile getirdi. 

Görevlendirme yetkisinin kendisinde olduğunu dile getiren DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Caner Çavdar, görevlendirmelerin rektörlükçe uygun görülmediğini de belirtti. Prof. Çavdar, yazının ilgili kişilere tebliğ edilmesini istedi. 

EĞİTİM BİR-SEN AYRINTISI
Rektörlüğün yazısındaki Eğitim Bir-Sen ayrıntısı ise dikkat çekti. Rektörlük Eğitim Bir-Sen İzmir Şubesi’nin 2 Mayıs 2024 tarihli yazısını da ek olarak gönderdi.

Başhekimliği’ne gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı:

Hastanenizde Hastane Müdürü, Müdür Yardımcıları kadrolarına tedviren de olsa 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca vekaleten atanmak üzere yapılan görevlendirilmeler Rektörlük Makamına ait olup, söz konusu görevlendirilmelerden vazgeçilmesi: diğer taraftan Başhekimliğinizce yapılan tedviren görevlendirmelerin Rektörlüğümüzce uygun görülmediği ve ilgi yazımızın ilgililere tebliğ edilerek, tebellüğ belgelerinin en geç 20.05.2024 tarihi mesai bitimine kadar Rektörlüğümüze iletilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.

DEKAN GÖREVDEN ALINDI
Öte yandan Büyükelçi olarak atanan DEÜ’nün eski rektörü Nükhet Hotar döneminde atanan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Çoşkun görevden alınırken yerine Prof. Dr. Serdar Bayrak atandı.