GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Şubat 2019 Perşembe 20:26

DEÜ’de tanzim satış uygulaması: Fakülte kantinine manav!

Ülke gündeminde son dönemde geniş yer bulan tanzim satış noktalarına İzmir’de bir yenisi daha eklendi. DEÜ Tıp Fakültesi kantinine kurulan manav aracılığıyla üniversite mensuplarına uygun fiyattan ürünlerin ulaştırılacağı ifade edildi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken vatandaşa ucuz yoldan temel gıda maddeleri ulaştırmak için kurulan tanzim satış noktaları tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

Merkezi hükümetin ekonomideki kötü gidişten dolayı başlattığı ve Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerde belediyeler eliyle hayata geçirilen, önlerinde oluşan uzun kuyruklar nedeniyle de muhalefetin eleştiri oklarını yönelttiği uygulama İzmir’de farklı bir boyuta taşındı.

- CHP'DEN DOKUZ EYLÜL'E 'MANAV' TEPKİSİ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki 35 bin haneye ücretsiz olarak 700 ton patates ve soğan ulaştırırken Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) de bünyesinde bir uygulamaya imza attı.

Tıp fakültesi kantininde ‘DEÜ Manav’ adı verilen tezgahlarda sergilenen ürünlerin ucuz fiyatlarla üniversite mensuplarına ulaştırılacağı belirtildi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın duyurduğu uygulamanın örnek ve ilk olduğu ifade edildi.