GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
23 Aralık 2022 Cuma 17:34

DEÜ'de ilaç yolsuzluğu iddiası... Profesör açığa alındı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. S.Ö., MS ilacı yolsuzluğu şüphesiyle açığa alındı.

EGEDESONSÖZ – Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetimi hakkında soruşturma başlattığı bir doktoru açığa aldı.

Egedesonsöz'ün edindiği bilgilere göre Sosyal Güvenlik Kurumu’na kesilen faturaları inceleyen hastane yönetimi hastanenin Nöroloji Anabilim Dalı’nda bir ilacın çok sayıda yazıldığını tespit etti.

Aynı MS hastalığı ilacının yüksek miktarlarda alındığının ortaya çıkması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Prof. Dr. S.Ö. tedbiren görevden alındı.

MS Hastalığı (Multipl Skleroz) Nedir?
Multipl Skleroz (MS) hastalığı, etkisini merkezi sinir sisteminde gösteren ve ataklarla kendini belli eden kronik sinir sistemi hastalığıdır.

Bağışıklık sistemi vücudu dışarıya karşı korurken kendi hücrelerini tanır. Ancak bilinmeyen nedenden dolayı sistem bozulduğunda, bağışıklık sistemi kendi hücrelerine özellikle de sinir iletimini sağlayan beyin ve omurilikteki hücrelere karşı saldırı düzenler.

Beynin vücuda gönderdiği elektrik sinyalleri sayesinde hareket ve koordinasyon sağlanır. Sinir hücrelerini koruyan ve görevlerini yerine getirmelerine yardımcı olan, sinir hücrelerinin etrafındaki örtü gibi kılıflara miyelin adı verilir. Bağışıklık sistemi miyelin kılıflarına saldırdığında ‘plak’ adı verilen hasarlı bölgeler oluşur. Bunun sonucunda yürüme, konuşma, görme gibi eylemlerde bozulmalar olabilir, bunlara MS atakları denir.