GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Şubat 2016 Cumartesi 14:44

Dervişoğlu’ndan teşkilat kapatmaya sert tepki!

MHP’nin 4 ilde teşkilatını kapatma kararının ardından sert tepki veren Dervişoğlu, “Parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerine sığınıp teşkilat kapatanlar, aynı tüzüğün 63. maddesinin gereğini yerine getirmekten ve olağanüstü kurultay toplamaktan kaçmasınlar!” ifadelerini kullandı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - 1 Kasım genel seçimlerinin ardından MHP’de muhalefetin kazan kaldırmasıyla başlayan kriz süreci devam ediyor.

MHP’de olağanüstü kurultay çağrıları yargı kapısında karar beklerken, Genel Merkez gündemde bomba etkisi yaratan bir hamle yaptı.

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, dün Aksaray, Uşak, Kilis, Denizli’deki teşkilatları kapatma kararı verildiğini açıkladı.

- BAHÇELİ’DEN MHP DENİZLİ’YE TELE-ATAMA…

Partiden yapılan açıklamada, “Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis İl, Aksaray Merkez İlçe Teşkilatları, MYK'nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Bu karar 19/02/2016 tarihinde il başkanlıklarına ve Valiliklere bildirilmiştir. Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerine yer verildi.

MHP’de muhalif teşkilatların kapatılması kararı tepkilere neden olurken İzmir Teşkilatı’na uzun yıllar başkanlık yapan, son kurultayda Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye rakip çıkan ve süreçte Meral Akşener’e başkanlık için açık destek veren Müsavat Dervişoğlu’ndan da sert mesajlar geldi.



52. VE 54. MADDELERİNE SIĞINIP TEŞKİLAT KAPATANLAR…
Dervişoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Herkes müsterih olsun. Hiç kimse sahipsiz değildir. Biz bize yeteriz Allah'ın izniyle! Kimileri Şehit Ülküdaşlarına ev alma, kimileri de il teşkilatlarını kapatma derdinde… Farkı fark edin. Teselli edilecek ülküdaşımız yok! Herkes iyi bilmelidir ki; onlar paspas değil, bayraktır! Parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerine sığınıp teşkilat kapatanlar, aynı tüzüğün 63. maddesinin gereğini yerine getirmekten ve olağanüstü kurultay toplamaktan kaçmasınlar!”