GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Nisan 2016 Perşembe 13:57

Dervişoğlu’ndan ‘MHP’deki deprem’e sert tepki: Bu beylerin…

Akşener’le birlikte hareket eden İl Eski Başkanı imza veren başkanların görevden alınması hakkında, “Bu beylerin teşkilat kapatmaktan başka işleri de olmalı. Sorumluluk alanlarında yapmaları gereken işleri yapmayıp yetkiden kaynaklı güç kullanımını tercih ediyorlar" dedi.

MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, imza veren ilçe başkanlarının görevden alınmasına tepki göstererek, "Türkiye ve parti bu süreçteyken bu beylerin teşkilat kapatmaktan başka işleri de olmalı. Sorumluluk alanlarında yapmaları gereken işleri yapmayıp yetkiden kaynaklı güç kullanımını tercih ediyorlar" dedi.

- MHP'DEKİ DEPREMDE SON DURUM: BİR TOPLU İSTİFA, İKİ ATAMA... 

MHP Genel Başkanlığı'na talip olan Meral Akşener ile birlikte hareket eden MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İzmir'de tüzük kurultayının toplanması için imza veren Bayraklı, Torbalı, Buca, Kemalpaşa, Narlıdere ve Bayındır ilçe yönetimlerinin görevden alınmasına tepki göstererek, şöyle konuştu: "Mahkemenin verdiği olağanüstü konre kararıyla gördüler ki Türkiye'de hala hakimler var ve onlar iyi ki var. İl ve ilçe kapatmaları akıl ve izanla bağdaşmayan işler. Türkiye ve parti bu süreçteyken bu beylerin teşkilat kapatmaktan başka işleri de olmalı. Sorumluluk alanlarında yapmaları gereken işleri yapmayıp yetkiden kaynaklı güç kullanımını tercih ediyorlar. Hareketin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemden söz ediyorlar sonra parti içinde insanları birbirine hasım edici uygulamalarda bulunuyorlar. Yakışıksız buluyorum. MHP yakın takvimde olağanüstü kurultay düzenleyecek, haksız ve adaletsiz bu uygulamalar son bulacak. İzmir delegesinin yüzde 90'ı mevcut gidişatı beğenmiyor. Bunun bir bölümü bu kötü gidişe 'dur' diyebilmek için vaziyet aldı, vaziyet almayanlar ise durumdan vazife çıkaracaklarını bana bizzat iletti." (dha)