GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ocak 2017 Cumartesi 11:16

Dervişoğlu’ndan çarpıcı mesaj: MHP’den istifa mı edecek?

Meclis’te yeni anayasa teklifinin 339 ‘evet’le kabul edilmesi sonrası Twitter’dan açıklama yapan MHP İl Eski Başkanı istifa sinyali verdi.

EGEDESONSÖZ – Anayasa değişikliği teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) sabah saatlerinde sona eren oylamayla karara bağlandı.

Teklifteki 18 maddenin tamamı için kurulan sandıktan 339 ‘evet’ oyu çıktı. Böylece referandumun önü açıldı.

Teklifin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına çıkmasının ardından Nisan ayının ikinci ya da son haftası kurulması beklenen sandıkta cevabı en çok merak edilen sonra mecliste ‘evet’ten yana tavır sergileyen Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) tabanın nasıl bir irade sergileyeceği…

Bu noktada 10 Ülkü Ocağı Eski Başkanı’nın teklifinin oylandığı gün yaptıkları yazılı açıklama gündem olmuştu. Eski başkanlar anayasa değişiklik teklifine, ‘tarihi, siyasi ve ahlaki’ gerekçelerle ‘hayır’ diyeceklerini ifade ederek tabana da bu yönde çağrı yapmıştı.

Metinde imzası bulunan MHP İzmir Eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan TBMM’deki oylama sonrası çarpıcı bir açıklama geldi.

Partideki olaylı kurultay sürecinde Meral Akşener ile birlikte hareket eden Dervişoğlu’ndan istifa sinyali geldi!

Twitter’dan açıklama yapan Dervişoğlu, “Anayasa Değişikliği Teklifi Bahçeli beyin ve bir kısım MHP milletvekilinin desteğiyle Meclis'te kabul edilmiştir. Bu şartlar altında, mensubu olmakla şeref duyduğum partimle hukuki bağımı gözden geçirmekten başka bir çare kalmamıştır” ifadelerini kullandı.