GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Haziran 2020 Pazar 08:40

Dervişoğlu'ndan büyükşehir salvo: Sabrın da bir sonu vardır!

İYİ Parti İzmir İl Kongresinde konuşan Müsavat Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki atamalarla ilgili olarak, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin de sağlam damarını rahatsız edecek ve toplumsal tartışmalara sebep olacak adımlara devam ederseniz sabrın da bir sınırı vardır bilmiş olun" dedi.

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir Kongresi'nin açılışında konuşan TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki atamalara tepki gösterdi.

Dervişoğlu, "Karşılaştığım yerel sorunlara değinmek istiyorum. Gittiğimiz her yerde arkadaşlarımızın yerine getirilmemiş taleplere sahip olduğunu rastladık. Seçimlere Millet İttifakı olarak girmiştik. CHP’ye Türkiye’nin genelinde İYİ Parti sağlam destek sağlamıştır ancak İzmir’de böyle bir desteğe gerek yok diyorsanız doğrudur. Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığından İYİ Partinin beklediği İzmir'in doğru, ehil insanlarla yönetilmesidir. Siz sadece İYİ Partinin değil, Cumhuriyet Halk Partisinin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya devam derseniz, toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz ‘sabrın da bir sınırı var'” dedi.

Dervişoğlu ayrıca, "İlçe teşkilatları partinin akciğeridir, biz il kongresini tamamladık şimdi top il başkanlığındadır diyemez. İzmir’in her sokağında, her hanesinde girilmedik gönül bırakmama görevini size bir kez daha hatırlatıyorum. İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında da biz sizlerle gönül gönüleydik. O gün yönetici olan fakat bugün yönetici olmayan arkadaşlarımız var. Siyaset unutkanlığı kabul etmez, vefa gerektirir. Bu sebeple öncelikle Kurucu İl Başkanımız Yıldırım Ulupınar ve onun ardından gelen Koray Ükünç beye teşekkür ediyorum. İzmir her zaman öncüdür ve önderdir. İzmir bugün iş başında bulunan ceberrut iktidarı demokratik usullerle göndermek için vazife bekliyor" ifadelerini kullandı.

İKTİDARA ORTAĞI İLE BİRLİKTE YENİ SİYASİ MANEVRA ARIYOR

"İYİ Parti diğer siyasi partilere örnek olacak şekilde demokrasiyi içselleştirmiştir" diyen Dervişoğlu, "Diğer siyasi partilerde olduğu gibi memleketin kaderi iki kişinin dudakları arasında değildir. İYİ Parti’nin kurulları çalışmaktadır. AK Parti iktidarı artık gündem oluşturamamakta, o gündemi bize tartıştıramamaktadır. Böyle olunca şaşkın ördeğin göle ters dalması misali siyasi hatalar yapmaktadır. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi bu hatalardan biridir. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinde uçucağız denmişti, aranızda uçan var mı? Bu sistemle en büyük 10 ekonomiden biri olacağız denmişti, bunun emaresini gören var mı? Hanesinde işsiz olmayan insan var mı? Dolar ve Euro yüzde 40’ın üzerinde artmış, üretim kapasitesi azalmış, işsizlik tarihin zirvesinde ve neredeyse Türkiye’de tencere kaynayamaması tehlikesinde bulunuyoruz. Fakirliği biliyorduk ama fukaralıkla bunların sayesinde tanıştık. Sosyal yardımları da kendi çevrelerine yapıyorlar. Bütün bu olumsuzlukların faturası ve 18 yıldır sürdürdükleri yanlış politikaların faturasını ödememek için yeni siyasi manevralar arıyorlar. İktidar ortağı ile birlikte denizin tükendiğini görmüş, gemisinin karaya oturduğunu görmüştür. Bir tek yolları kalmış, kendilerine iktidarda tutabilecek yeni seçim yasasını hayata geçirmektir. Zamanında o değişikliği Anavatan Partisi yapmıştı ama o değişiklik onları kurtaramadı. Bakın ortada öle bir parti kalmadı. Hangi değişikliği gündeme getirirlerse getirsinler, Türkiye’nin gerçeklerini tokat gibi vurmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.