GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ekim 2023 Perşembe 16:35

Dernek başkanı, Soyer’in adaylığını Kılıçdaroğlu’na sordu: 'O konuda bir tereddüt yok'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İZSİAD heyetini kabul ettiği toplantıda “Adayımız Tunç Soyer’dir” dediği iddiaları gündeme oturmuştu. Genel Başkan Yardımcısı Lale Kırbıyık’ın iddiaları reddetmesinin ardından yeni bir iddia ortaya çıktı. 1 ay önce Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiklerini, Tunç Soyer’in adaylığının neden açıklanmadığı konusunda soru sorduğunu belirten İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği Başkanı Alaattin Epözdemir, Kılıçdaroğlu’nun kendisine “O konuda bir tereddüt yok” yanıtını verdiğini belirtti.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir iş dünyasından isimlerle yaptığı görüşmede “adayımız Tunç Soyer’dir” dediği öne sürülmüştü. Konu kent gündeminde tartışmalara neden olurken toplantıda yer alan Genel Başkan Yardımcısı Lale Kırbıyık “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu adaylık konusuna Parti Meclisimizin karar vereceğini söyledi” ifadelerini kullanmıştı.

İzmir Doğu ve Güneydoğu Anadolu Derneği Başkanı ve İZTO Meclis üyesi, İnşaat Alt-Yapı Müteahhitleri Grubu Temsilcisi Alaattin Epözdemir, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada 1 ay önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiklerini söyledi. Epözdemir dernek yöneticileri Özgür Toplum Alkan, Abidin Karasungur, Emin Altındağ ve Ayhan Gültekin ile birlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında 45 dakikalık bir görüşme yaptıklarını, İzmir ve ülke gündemine dair konuları konuştuklarını anlattı.

GÖRÜŞMEYİ ANLATTI
Kılıçdaroğlu’nun, Tunç Soyer’in adaylığını yeni açıklamadığını, bir ay önce kendilerine de aynı yönde bir açıklama yaptığını belirten Alaattin Epözdemir, şunları söyledi:

“Çok keyifli bir sohbetimiz olmuştu. Buluşmamızda Sayın Genel Başkana, Tunç Başkan’ın özellikle tarım ve turizm politikalarının, İzmir’in, ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu anlattık. Bu konularda Tunç Bey’in öngörülü olduğunu, bundan da çok hoşnut olduğumuzu dile getirdik. Bir asırdır dokunulmayan Kemeraltı altyapısına el attığını, Buca ve Narlıdere metrosu, Çiğli tramvayı projelerinin takdir edilecek çalışmalar olduğunu, bir avuç karakılçık buğdayından çok büyük bir çoğalma sağlandığını ifade ettik. Ankara, İstanbul, Aydın Büyükşehir Belediye başkanlarını da çok sevdiklerini, bu üç kentin adaylarını açıkladığı halde, neden Tunç Bey’in adaylığını açıklamadığını, neden es geçtiğini, neden Tunç Bey’in adaylığını ilan etmediğini sorduğumda, ‘O konuda bir tereddüt yok’ ifadesini kullandı. Bu söz, Tunç Bey’in tekrar aday gösterileceği, o konuda tereddüdün olmadığı anlamına geldiği çok açıktı.”