GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Ağustos 2022 Cuma 19:20

Depremzedeleri sevindiren 'Uzundere' kararı!

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedelere tahsis edilen Uzundere konutlarından geçtiğimiz günlerde Sayıştay baskısı nedeniyle çıkılması yazısı depremzedelere iletilmişti. Depremzedelerin ek süre istemesi üzerine çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar depremzedelere süre tanıma kararı aldı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem sonrasında evleri yıkılan vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları Uzundere’deki konutlara yerleştirmişti.

224 bağımsız birimi deprem sonrasında misafir eden Büyükşehir Belediyesi, elektrik, su ve internet gibi giderlerde depremzedelere yardımcı olmuş ve barınma imkanı sağlamıştı. Yaşanan süreçte depremin de üzerinden geçen 2 yıllık süre sonrasında ‘Sayıştay sorun çıkarıyor’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedelerin konutlardan çıkarılması gerektiğini belirtmişti.

DEPREMZEDELERE SEVİNDİREN HABER
Depremzedeler ek süre isterken İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis oturumuna ise 224 bağımsız bölümde ikamet eden ve henüz konutları tahliye edemeyen depremzedelerin 20 Temmuz 2022 tarihinden itibaren tahliye işlemleri süreci tamamlanana kadar tahsis süresinin uzatılması, ortak giderlerinin ve yapacakları elektrik ve su tüketim bedellerinin Belediye tarafından ödenmesi yönünde öneri geldi. İlgili gündem maddesi acil kaydı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Verilen arada ilgili gündemi görüşen ve oy birliği ile kabul eden Plan ve Bütçe Komisyonu’nun ardından gündem maddesi meclis oturumunda da oy birliği ile kabul edildi.

Alınan karar sonrası ise depremzedelerin Uzundere’deki oturma hakları taşınma sürelerine zaman tanımak amacıyla  31 Aralık 2022 tarihine uzatıldı.