GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ağustos 2022 Cuma 12:30

Depremzedelere 'Yıldırım' müjde... Kredi ve konut çalışmaları tamam!

İzmir depremzedelerine müjdeli haber veren Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım; ağır hasarlı yapılar için konut yapılacağını belirtirken ayrıca düşük faizli ve uzun vadeli kredi için hazırlıkların bittiğini duyurdu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında depremzede vatandaşların en büyük taleplerinden biri yeni ve güvenli konut talebi olmuştu.

Devlet, evleri deprem anında yıkılan ve hasarlı olarak kaydedilen bazı alanlar için Bayraklı ilçesinde 7 adet proje alanı belirlerken, Şehir Hastanesi’nin olduğu alanın hemen yanında rezerv alan belirlemişti. Belirlenen alanda orta hasarlı konut sahipleri için de konut yapılacağını ve orta ve ağır hasarlı konut sahipleri için de uygun şartlı kredinin verileceğini duyurdu.

Depremzedelerin talebi üzerine 12 yıl vadeli ve sadece İZDEDA'ya başvurarak form dolduranlara verilecek olan düşük faizli krediyi İzmir’den paylaşan Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, “17 Ağustos depreminin yıl dönümünü geride bıraktık. Büyük acılar yaşadık. Binlerce vatandaşımızı depremde kaybettik. Hepimiz biliyoruz ki deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür. İzmir depreminde vatandaşlarımızı kaybettik. İzmir depremi ile ilgili Elazığ’da olduğu gibi yaralar süratle sarıldı ve ilk etap evler teslim edildi. Yerinde dönüşüm gerçekleştirdik. Ayrıca belirlenen alanda deprem konutları da yapıldı. Şehir Hastanesi'ne doğru baktığınızda onun hemen yukarısında konutları görebiliyoruz. Burada İZTO, EBSO da yük aldı ve 'biz de varız' diyerek ihtiyaç sahibi depremzedeler konut satın alarak kendilerine verdiler. Burada devam eden bir sorun vardı. 'Orta hasarlı binalar ne olacak?' diye. Bunların yeniden yapılması, aynı yerde veya belirlenen alanda yeniden yapılması konusunda uzun süreden beri Depremzede Derneği Başkanı Haydar Bey çalışmalar yaptı ve bir noktaya gelindi. 2 bin civarında ağır hasarlı konutu olan depremzede hemşehrimizin binaları yapılacak. Bunlar için gerekli kredi imkanları sağlanacak. Uygun vadeli uygun şartlı krediler verilecek” dedi.