GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ağustos 2024 Cumartesi 08:14

Depremzedelerden 'toplanma alanı' tepkisi: 'Şaka değil, Türkiye gerçeği!'

Bayraklı'nın üst kısımlarında 30 Ekim depremzedeleri için inşa edilen rezerv alan konutlarında afet toplanma alanının unutulduğunu dile getiren  İZDEDA kurucu Başkanı ve CHP Bayraklı Belediye Meclisi Üyesi Haydar Özkan, "İzahı olmayan konuların mizahı olur hesabı... Bizde konuyu anlatırken 'size bir şaka yapacağım' diye başlıyoruz. Ancak devamında 'bu şaka değil maalesef Türkiye gerçeği' demek zorunda kalıyoruz. Afetzedeler için yapılan alanda afet toplanma alanı yok. Daha ne diyebilirim ki" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 depremi sonrası en büyük hasarı gören Bayraklı'da bir çok konut kullanılmaz hale gelmişti.

Yaşanan felaket sonrası gerek yerel yönetimler gerekse merkezi hükümet düğmeye basarken, merkezi hükümet tarafından Bayraklı'nın üst kısımlarında bulunan ormanlık alan rezerv alan olarak ilan edilmiş ve depremzedelerin barınması için konut yapılmasına karar verilmişti.

Alınan karar sonrası evleri yıkılan ve ağır hasarlı konut sahiplerine bölgeden ücreti karşılığı ev satışı yapılırken, rezerv alanla ilgili dikkat çekici bir iddia gündeme gelmiş durumda.

AFETZEDELER İÇİN KURULDU, AFET TOPLANMA ALANI UNUTULDU
Depremzedeler için inşa edilen rezerv alanda deprem anında en fazla ihtiyaç olan afet toplanma alanının rezerv alanda yapılmadığı iddia edildi. Konuyla ilgili Egedesonsöz'e konuşan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği kurucu Başkanı ve CHP Bayraklı Belediye Meclisi Üyesi Haydar Özkan, "Gerçekten hayret içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde bir dostumuz ziyaretinde toplanma alanını göremediğini söyledi. Biz ilk başta sadece güldük ve inanmak istemedik. Ancak aklımızın ucundan geçmeyecek olan başımıza gelmiş durumda. Afetzedeler için yapılan konutların bulunduğu alanda afet toplanma alanın yapılmaması nedir? 30 Ekim depreminde parklarda günlerce kalındığı ne ara unutulmuş durumda? İzahı olmayan konuların mizahı olur hesabı bizde konuyu anlatırken 'size bir şaka yapacağım' diye başlıyoruz. Ancak devamında 'bu şaka değil maalesef Türkiye gerçeği' demek zorunda kalıyoruz. Afetzedeler için yapılan alanda afet toplanma alanı yok. Daha ne diyebilirim ki" diye konuştu.