GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ekim 2021 Cumartesi 19:32

Depremzedelerden 'emsal artış' yorumu: Hızlı bir biçimde ilerleyeceğine inanıyoruz

İZDEDA üyeleri emsal artışı kararının ardından bir araya geldi. İZDEDA Başkanı Özkan, “Emsal artışıyla ilgili yapılması gereken çalışmaların hızlı bir biçimde ilerleyeceğine inanıyorum” dedi.

İzmir Depremzede Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri emsal kararı ile ilgili olarak dernek merkezinde bir araya geldi. İzmir depreminin 11.ayında bir araya gelen üyeler, depremde hayatını kaybedenlerin anısına lokma döktürdü.

Depremzedelerin sorunlarından kurtulmasının emsal artışı ve depremzedeye özel sağlanacak sıfır faizli kredi olduğunu belirten İZDEDA Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan, emsal artışında büyük bir ilerleme sağlanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Çözüm noktasında hükümet yetkilileri ve belediyelerle dirsek temasının sağlandığını söyleyen Özkan, “Geçtiğimiz hafta İzmir’i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emsal artışından bizlere hak vererek, bu hususta gerekli olan talimatı verdi. Emsal artışıyla ilgili yapılması gereken çalışmaların hızlı bir biçimde ilerleyeceğini, depremzedelerimizin daha fazla mağdur edilmeyeceğine inanıyor, depremzedelerimiz adına sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“Depremzedeler mücadele ediyor”
Proje alanlarındaki mağduriyetlerin giderilmesi adına bakanlığın talimatlarını beklediklerini dile getiren Özkan, “Bugün bir nebze umutluysak, evlerimize yeniden dönebilmenin heyecanını taşıyorsak, bu İzmirli depremzedelerin birlikte mücadelesinin eseridir. Bu mücadeleyi büyüten, emek harcayan, katkı koyan tüm depremzedelerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.