GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Kasım 2021 Perşembe 19:48

Depremzedelerde umut ışığı… Özkan: Bu sorunu elbirliği ile çözeceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşmeleri sonrası Ege'de Sonsöz'e konuşan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, masadan olumlu kalktıklarını belirtirken, "Bizlerin sorunlarını çözmek istediklerini gerçekten hissettik ve bizler için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. Bu görüşmeler sayesinde inanıyoruz ki kısa süre içinde bu sorunlarımız çözüme kavuşacaktır" dedi. Özkan ayrıca bu sorunun el birliği ile çözeceklerine inançlarının tam olduğunu belirtti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 yılında yaşanan deprem sonrası felaketten mağdur olan vatandaşlar tarafından İzmir Depremzedeleri Derneği (İZDEDA) kurulmuştu.

Deprem sonrasında geçen 1 yılı aşkın süreçte depremzedeler gerek hükümet gerekse yerel yönetimlerden gelecek müjdeli bir habere muhtaç hale gelirken, TOKİ tarafından yapılan rezerv alanların bir bölümünde sona gelinmesi ile bir grup depremzedenin hak mağduriyetinin kısmen önüne geçilmişti.

26 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da İzmir'e gelerek  depremzedelere ilk anahtarlı teslim edeceğinin belli olmasının ardından ise umutları artan depremzedeler, özellikle 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli ve 400 bin TL'lik yüzde sıfır faizli kredi talebini her fırsatta dile getirmiş ve Cumhurbaşkanı ile görüşme talebinde bulunmuştu.

DEPREMZEDELER İÇİN KRİTİK ZİRVE
Gelinen süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir ziyaretine 1 gün kala ise İZDEDA ile son Başbakan, AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya geldi.

BU SORUNU BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Görüşme sonrası Ege'de Sonsöz'e konuşan İzmir Depremzedeleri Derneği Başkanı Haydar Özkan, Binali Yıldırım ve Bakan Kurum ile Bakan Pakdemirli'ye taleplerini anlattıklarını belirtirken, "Sayın AK Parti Genel Başkanvekili, İzmir Milletvekili ve Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sayın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bugün bir araya geldik. Gerçekten çok güzel ve umut verici bir görüşme gerçekleştirmiş olduk. Bizler depremzedelerimiz için hayati önem taşıyan 2 yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli 400 bin TL'lik yüzde 0 faizli kredi talebimizi ve çimento ve demirdeki yüzde 1'lik KDV indirimi talebimizi kendilerine ilettik. Kendileri bizlere bu konuyla ilgili ivedilik ile bir çalışma yürüteceklerini söyledikler. Bizler görüşme sonrası gerçekten çok umutluyuz. Gerek Sayın Binali Yıldırım, gerek Bakanlarımız Murat Kurum ve Bekir Pakdemirli gerçekten bizim sorunlarımıza son derece hakim. Bizlerin sorunlarını çözmek istediklerini gerçekten hissettik ve bizler için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. Bu görüşmeler sayesinde inanıyoruz ki kısa süre içinde bu sorunlarımız çözüme kavuşacaktır. Kendilerine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin her zaman yanlarında olduklarını, bizler için çalıştıklarını bir kez daha gösterdiler. Tüm bu çalışmalar için tabii ki bizlerin yanında olduğunu hissettiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Bu sorunu el birliği ile hep birlikte çözeceğimize yönelik inancımız tam" diye konuştu.

Görüşmenin öncesinde, gün içerisinde Bakan Pakdemirli ve Kurum, Binali Yıldırım, Hamza Dağ ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; inşa edilen depremzede konutlarına ziyaret gerçekleştirerek, alanda incelemelerde bulunmuştu.

Bakan Kurum, depremzede konutları önünde yaptığı açıklamada, 2022 yılının Nisan ayına kadar tüm depremzedelerin yuvalarına yerleştirileceği bilgisini paylaşmıştı.