GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Kasım 2020 Salı 21:45

Depremzedeler için 5 saatte 2 milyon lira toplandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bugün başlattığı 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına 5 saatte 2 milyon lira bağış yapıldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin ardından  ev ihtiyacı doğan afetzedelerle onlara destek olmak isteyenleri buluşturacak yeni bir kampanya başlattı. “Bir Kira Bir Yuva” adıyla hayata geçirilen dayanışma kampanyasına 5 saatte 2 milyon lira bağışta bulunuldu.

Kampanya için oluşturulan web sitesi üzerinden kira desteği vermek ya da boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyenler bildirimde bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise evsiz kalan yurttaşların talepleri ile kampanyaya destek sunanları bir araya getiriyor.

5 SAATTE 200 AİLE ÇADIRDAN KURTULDU

Kampanyayı 5 saat önce başlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kısa sürede toplanan bağışlar hakkında yaptığı açıklamada, "Henüz 5 saat önce çağrısını yaptığım #BirKiraBirYuva kampanyasına an itibarıyla 2 milyon TL’lik kira bağış desteği geldi. Şimdilik 200 ailemizi çadırdan kurtarıyoruz. Daha yolun başındayız.  Herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.