GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2021 Salı 10:57

Depremzede yakınlarına 'manevi' desteğe iki komisyondan ret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşların birinci derece yakınlarına, aynı kabristan içerisinde seçtikleri mezar yerini ücretsiz tahsis etmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi'nde komisyonlardan gelen kararlar kafaları karıştırdı. Sosyal Hizmetler ve Kent Konseyi Komisyonlarınca oybirliği ile uygun bulunan rapor, Plan ve Bütçe ile Aile ve Çocuk Komisyonlarınca ise oybirliği ile uygun bulunmadı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 30 Ekim 2020'de İzmir'in Seferihisar İlçesi açıklarında yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrası, özellikle Bayraklı sınırları içerisinde birçok bina yıkılırken, 117 vatandaş ise hayatını kaybetmişti.

İzmir yaşanan deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılı Ocak ayı olağan Meclis oturumunun gündeminde hayatını kaybeden vatandaşların yakınları için bir madde de yer aldı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların birinci derece yakınlarına, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan mezarlıklarda, vefat eden vatandaşların mezarlarının yanında veya aynı mezarlıkta uygun görülen bir noktada iki kişilik mezar yerinin ücretsiz tahsis edilmesi planlanıyordu.

Sosyal Hizmetler , Kent Konseyi,  Plan ve Bütçe ve Aile ve Çocuk Komisyonlarına gönderilen  ilgili maddenin raporu Meclise gönderildi.

4 komisyonda görüşülen ilgili gündem maddesi Sosyal Hizmetler ve Kent Konseyi Komisyonlarınca oybirliği ile uygun bulunurken, Plan ve Bütçe ile Aile ve Çocuk Komisyonlarınca oybirliği ile uygun bulunmadığı kararı verildi.

SÖZ MECLİSTE
Vefat eden vatandaşların birinci derece yakınlarına ücretsiz olarak verilmesi planlanan ücretsiz kabristan için alınacak son karar ise Nisan ayı olağan Meclis oturumunda verilecek. Meclis Üyelerinin oylarına sunulacak olan ilgili madde de hangi komisyonların raporunun onaylatılacağı da Meclis salonunda belli olacak.

Meclis gündeminde yer alan ilgili madde şu şekilde;

"5216 sayılı Büyükşehir Kanunu ve 6360 sayılı Onüç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmialtı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu kapsamında, İlimizde bulunan mezarlık hizmetleri ve defin işlemleri Belediyemize devredilmiş olup; 30/10/2020 tarihinde ilimizde meydana gelen depremde vefat eden vatandaşlarımızın mezarlarının yanında veya aynı mezarlıkta uygun görülen noktada iki kişilik mezar yerinin, cenazenin birinci derece yakınlarına (anne, baba, eş ve çocukları) ücretsiz olarak tahsis edilebilmesinin; Sosyal Hizmetler – Kent Konseyi Komisyonlarınca oybirliği ile uygun bulunduğuna, Plan ve Bütçe - Aile ve Çocuk Komisyonlarınca oybirliği ile uygun bulunmadığına ilişkin Müşterek Rapor. "