GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Temmuz 2017 Cumartesi 17:31

Depremin ardından bilet fiyatları tavan yaptı!

Bodrum depreminin ardından tatillerini yarıda kesen vatandaşlar, evlerine dönmek için bilet bulamıyor. Hava yolunu tercih etmek isteyen vatandaşlar ise fiyatları görünce şoke oluyor.

EGEDESONSÖZ- Tatil sezonunu umutla bekleyen Bodrum turizmi 6.6’lık deprem ile yeniden kan kaybetmeye başladı. Depremin ardından rezervasyonlarını iptal ettirerek tatil beldelerinden kaçan tatilciler Milas-Bodrum havaalanına akın etti. Uçakların ekonomi sınıfı koltuklarında yer bulamayanlar cep yakan biletleri almak zorunda kaldı.

TATİLCİ İSYAN ETTİ!
Deprem öncesi 200 TL civarında olan fiyatlar depremin ardından şaşırtan bir artış gösterdi. Milas-Bodrum-İzmir arası uçuş fiyatları 940 TL’ye, İstanbul uçuşları ise 650TL’ye kadar çıktı. Çaresizce bilet almak zorunda kalan tatilciler ise havayolu firmalarının fiyat politikasına isyan etti.

KAÇIŞ DEVAM EDİYOR!
Artçı sarsıntıların hala devam etmesi de tatilcileri kararlarından döndüren bir diğer neden oldu. Rezervasyonların iptal edilmesiyle birlikte ilçedeki otelciler de ciddi maddi kayba uğradı. Tatil merkezlerinden ayrılan tatilcilerin bilet bulma sıkıntısının ise devam ettiği öğrenildi.