GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Haziran 2020 Cuma 10:48

Deprem Uzmanı'ndan 'Saruhanlı' açıklaması: Yeni bir deprem fırtınasının başlangıcı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Hasan Sözbilir, İzmir’de de etkili biçimde hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

EGEDESONSÖZ- Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu depremi “ana şok” olarak görmek gerektiğini belirtti. Sözbilir açıklamasında Saruhanlı depremini yeni bir deprem fırtınasının başlangıcı olarak nitelendirdi.

Sözbilir açıklamasında şunları söyledi:

“Deprem, Gölmarmara-Akhisar  arasında bir yerde meydana geldi. O bölgede çok sayıda fay hattı var. Ozanca, Akhisar, Akselendi gibi… Bu fayların, 6 ve 6.7 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli var. Bu faylardan hangisinin kırıldığı konusunda bilgi verecek durumda değiliz. Birkaç saat sonra netleşir. Daha önce Akhisar yöresinde 6 bine yakın deprem olmuştu. Bugünkü deprem, yeni bir deprem fırtınasının başlangıcıdır. 5-6 fayın birlikte çalışması, hareketlenmesi sonucu bu kadar büyük depremler oluyor. Öncü şoklar zaten vardı. Daha önce kırılan üç fay hattının dışında kaç fay hattı daha kırıldığı, bilemiyoruz. 5.5 büyüklüğünde, bu orana yakın büyüklüklerde yeni depremler yaşayabiliriz.”