GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Mayıs 2024 Çarşamba 11:30

Deprem sonrası İzmir'de kaybolmuştu... Aybüke'den 1,5 yıl sonra acı haber!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremin ardından enkazdan çıkarılan ve tedavi için İzmir Tepecik Hastanesi’ne getirilen Fikriye Aybüke Körük’e dair daha sonrasında haber alınamamıştı. Körük’ün annesi Fadime Gökçe ise kızının izini aramaya devam ediyordu. Anne Gökçe, kızına dair acı haberi paylaştı. Gökçe’nin paylaşımına göre Körük, kimsesizler mezarlığına defnedilmiş. Açıklama yapan Gökçe, kendisine yapılan açıklamada çelişkiler olduğunu belirterek DNA testi yaptıracağını belirtti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – 6 Şubat tarihinde tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem meydana geldi.

Depremin ardından aylar geçmesine rağmen bölgede acılar devam ediyor.
Felaket günü Kahramanmaraş’ta bulunan Ebrar Sitesi E Blok’ta eşiyle birlikte Fikriye Aybüke Körük, depreme yakalananlar arasındaydı. Körük, depremden sağ kurtulup, tedavi, için İzmir’e getirilmişti. Körük’ten daha sonra bir daha haber alınamadı.

-ENKAZDAN ÇIKARILDI, İZMİR'E GETİRİLDİ: AYBÜKE'NİN SIR KAYBOLUŞU!

Körük’ün annesi Fadime Gökçe ise kızının kaybolduğunu ve aylar boyunca izini aradığını belirtimişti.
Anne Gökçe, sosyal medya hesabı üzerinden acı haberi paylaştı. Gökçe’nin yaptığı paylaşıma göre Körük, kimsesizler mezarlığına defnedilmiş.

'KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLMİŞ'
Gökçe’nin yaptığı paylaşım şu şekilde:
Güzel kızım prensesim Fikriye Aybüke Körük’ün DNA eşleşmesi sonuçlandı. Kimsesizler mezarlığına defnedilmiş. Tekrar emin olmak adına DNA isteyeceğim. Lütfen emin olana kadar bir şey sormayın iyi değilim. Benim prensesim güzel kızım için orada diyorlar tüm ümitlerimi soldurdular.

‘MEZARI AÇTIRIP DNA İSTEYECEĞİM’
Gökçe paylaşımın ardından Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Gökçe yaptığı açıklamada, kendisine söylenenlere inanamadığını belirterek, “Birden aradılar beni eşleşme oldu dediler. Ben de inanamıyorum. Mezarı açtırıp DNA isteyeceğim. Bu işin içinde her türlü iş olabilir. İddia ettiklerine göre Kahramanmaraş’ta bulunan kimsesizler mezarlığında bir buçuk ay önce mezarı açmışlar, kan uyuşması olmuş Aybüke imiş. Bana yolda söylediler, düşüp bayıldım. İzmir’de görenler vardı, nasıl oldu böyle anlamadım? Yarın gidip mezarı açtıracağız, bakacağız” dedi.