GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Kasım 2020 Çarşamba 10:19

Deprem bilançosu netleşti: 11 bin aile ev bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, "Bir kira, bir yuva" kampanyasında toplanan bağışların, depremzedelere ödemelerine  ve Hilton'da pazartesi gününden itibaren misafirlerin kabul edilmeye başlanacağını duyurdu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Sisam açıklarındaki fay hattının kırılması sonucu 30 Ekim'de yaşanan ve İzmir'de çok büyük yıkıma sebep olan deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelere destek çalışmaları artarak devam ediyor. Başkan Tunç Soyer'in "Bir kira, bir yuva" başlığıyla başlattığı kampanyada toplanan 30 milyon liranın, depremzedelere eşleştirilmesine başlandı. Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, şimdilik günde 100-200 hane için işlem yapıldığını, önümüzdeki günlerde bu çalışmanın hızlanacağını bildirdi.

HİLTON, PAZARTESİ GÜNÜ DEPREMZEDELERE AÇILIYOR
AFAD'ın ağır hasarlı binaları askıya çıkaracağını ve listenin asıl o zaman kesinleşeceğini belirten Dr. Buğra Gökçe, "Eşleştirmelerimiz, AFAD'ın listesi doğrultusunda yapılıyor" dedi.

Gökçe, "Kiralık ev bulmakta zorluk yaşanıyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kiralık ev bulmanın hayli zor olduğu söyleniyor. Büyükşehir olarak bu konuda gerekli çalışmaları, girişimleri sürdürüyoruz. 11 bin hane ev bekliyor. Kış gelmeden onları sıcak yuvalarına yerleştirmek için olağanüstü çaba harcıyoruz. Hilton Oteli'nin depremzedelere açılması için yaptığımız çalışmadan olumlu sonuç almıştık. Otele misafir kabul etme konusunda son aşamaya geldik, hazırlıklarımız bitmek üzere. Sanırım pazartesi gününden itibaren otelde misafirlerimizi ağırlamaya başlarız."