GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
30 Haziran 2022 Perşembe 07:54

Deplasman yasağı kalktı, Rezerv Lig geldi!

TFF, yeni sezonda Rezerv Lig’in kurulacağını ve yerli-yabancı tüm futbolcuların oynayabileceğini duyurdu. Deplasman seyirci yasağının da kaldırıldığı açıklandı
Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu dün Riva'da bir toplantı gerçekleştirdi. TFF'nin sitesinden gece yarısı yapılan açıklamada, uzun zamandır görüşülen Rezerv Lig'in kurulmasına karar verildiği ve deplasman seyirci yasağının kaldırıldığı duyuruldu. İşte alınan kararlar ve detayları:

1. 2022-2023 sezonunda Rezerv Lig'in kurulmasına karar verildi. Rezerv Lig müsabakaları; Süper Lig'de bulunan 19 kulübün katılımı ile Süper Lig fikstürüne göre ve A Takım maçları ile aynı günde oynanacak şekilde düzenlenecek. Kulüplerin A Takım listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular (35) oynatılabilecek. Sezon içerisinde, kulübün Profesyonel A Takımı ile Rezerv Takımı arasında, futbolcu geçişi bakımından herhangi bir kısıtlama veya sınırlama olmayacak.

2. Süper Lig'de deplasman seyircisi yasağı kaldırıldı. Ayrıca ev sahibi kulüplerin, misafir takımın yazılı onayı ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı ile en fazla %10 olan misafir takım seyirci kapasitesi %30'a çıkartıldı. Ev sahibi kulüplerin, stadyum oturma kapasitesinin en az %5'i oranında misafir takım seyircileri için yer ayırma zorunluluğu devam edecek. Buna ilaveten, iki kulübün anlaşması ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulları'nın uygun görmesi halinde, misafir takım tribünleri, ev sahibi kulüpler tarafından kullanılabilecek. (Sabah)