GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
14 Ocak 2022 Cuma 10:56

Denizli’de 376 hektarlık kamulaştırma kararı

Denizli’de linyit madeni işletmeciliği için 376 hektar büyüklüğündeki tarım alanı kamulaştırıldı. 

EGEDESONSÖZ- Denizli'nin Tavas ilçesinde bulunan maden işletme ruhsatlı sahalarda üretime devam edilebilmesi için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kararda “Denizli İli, Tavas İlçesinde S:61796, S:63642 ve S:200808574 numaralı IV. grup maden (linyit) işletme ruhsatlı sahalarda, ruhsatlara konu maden üretimine devam edilebilmesi için ihtiyaç duyulan ekli listedeki taşınmazların Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı. 
Kararla birlikte 564 parsel kamulaştırılacak. Kamulaştırılacak parsellerin toplam büyüklüğü 376 hektar yapıyor. Kamulaştırılan alanlar üzüm bağları ve tarlalar kaplı. 

Avdan Köyü’nde açılmak istenen açık kömür işletmeciliği ile birlikte yıllık 2 milyon ton kömür üretimin çıkarılması amaçlanıyor. Kömürler 130 kilometre mesafedeki Yatağan Termik Santralinde kullanılacak.