GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
13 Mart 2024 Çarşamba 17:30

Denize sıfır rezidans!

Çeşme Belediyesi’nin geçen yıl satışa çıkardığı denize sıfır parsele rezidans dikilmesi için inşaat çalışması başlatıldı. İnşaat çalışmasına tepki gösteren Çeşme Çevre Platformu “Turistik tesis görünüm altında rezil-dans yapılıp satılması Çeşme’ye, Çeşme halkına ihanettir” açıklamasında bulundu.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in Çeşme Ilıca Mahallesi’nde Çeşme Belediyesi’ne ait olan 2 bin 283 metrekarelik deniz kıyısı koy arsa  2022 tarihinde 136 buçuk milyon lira bedelle Demirok Yapı ve İnşaat Şirketine satılmıştı.

Şirket, Yıldızburnu’da halkın denize girebileceği ender plajlardan biri olan sahil şeridi etrafı kapatılarak inşaat alanına çevirdi. Şirket buraya ‘turizm tesisi’ adı altında 6 katlı 33 daireli NOA STAR ısimli projesinin temellerini attı.

Şirketin sitesinde projeyle ilgili şu ifadeler yer aldı:

“NOA STAR üst düzey mimarisiyle dikkat çeken ve Çeşme Ilıca'da inşa edilen bir konut kompleksidir. Muhteşem deniz manzarası ile projemiz hak ettiğiniz lüksü sizlere yaşatacaktır. Projemiz 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplamda 33 adet daire barındıracaktır.”



Çeşme Çevre Platformu ise yaptığı yazılı açıklama ile Kıyı Kanunu’nun hiçe sayıldığını dile getirdi.

Platformun açıklaması şu şekilde:

Ilıca Yıldızburnu’da halkın denize girebileceği ender plajlardan birisi olan koy ve deniz halkın elinden alınarak yasal olmayan bir süreçte 33 kişiye peşkeş çekilecek. Sahil şeridinin etrafına kapatılarak halkın denize ulaşması engellenecek. Kıyı kenar kanununa göre inşaatlar kıyı kenar çizgisinden en az 50-100 metre mesafe olması gerektiği halde bu durum hiçe sayılıyor, denizin içine inşaat yapılıyor Resmi makamlar ve belediye denizin içine yapılan bu yüksek katlı konut inşaata şu ana kadar müdahale etmedi. Turistik tesis görünüm altında rezil-dans yapılıp satılması Çeşme’ye, Çeşme Halkına ihanettir.