GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
15 Nisan 2024 Pazartesi 09:07

Denize moloz döküldü... '5 yıldızlı' çevre katliamı!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı Adakule Ladona Oteli'nin denize moloz döktüğünü iddia eden Sualtı Araştırma Derneği, oteli Kuşadası Belediyesi’ne şikayet ederek Kıyı Kanunu’na aykırı bir şekilde iskele yapıldığını ileri sürdü.

EGEDESONSÖZ - Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası'nda bulunan 5 yıldızlı Adakule Ladonia Oteli'nin denize moloz döktüğünü iddia eden Sualtı Araştırma Derneği, Kuşadası Belediyesi’ne otel hakkında şikayette bulundu. 

Dernek, Kıyı kanununa aykırı iskele yapıldığını ileri sürerek "Olay anında Kuşadası Belediyesi'ne 2024-75485 takip numarası ile 112 acil durum numarasından polis ekipleri ve sahil güvenlik komutanlığına deniz kirliliğinin ve kıyı kanunun ihlalinin engellenmesi için ihbarda bulunulmuştur. 15.03.2024 ve 16.03.2024 tarihlerinde ve gün içerisinde 3621 sayılı kıyı kanunu ihlali ve moloz dökme eyleminin devam ettiği fark edilmiştir. Bahsi geçen kıyı şeridinde koruma altında olan Akdeniz foklarının yaşam alanları olan mağaraların yaklaşık 100 metre uzakta bulunduğu önemle belirtilmektedir. Ayrıca, söz konusu yasa dışı eylem biyolojik çeşitliliğin ve türlerin yaşam alanları ile birlikte korunmasına yönelik ülkemizin taraf olduğu Avrupa Yaban Hayatını Koruma (BERN) gibi uluslararası sözleşme hükümlerine de aykırıdır" ifadelerini kullandı.