GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Nisan 2021 Çarşamba 13:51

Deniz, kara olarak gösterilmişti: Alaçatı için suç duyurusu!

Alaçatı Port’ta inşa edilen 24 lüks villanın önüne tekne yanaştırabilmek için yapılan su kanalı derinleştirme ve genişletme faaliyetine ilişkin olarak Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Oda tarafından yapılan açıklamada imar planında kıyı kenar çizgisinin belirsiz bırakıldığı ve kıyı kenar çizgisi belirlenmeden yapılacak her uygulamanın kanuna aykırı olduğu vurgulandı.
EGEDESONSÖZ - Alaçatı Port olarak bilinen alanda onaylanan imar planları ve kıyı kenar çizgisi değişikliği sonucunda yapıldığı öne sürülen fiziki müdahaleleri eleştiren meslek odaları, 150'nin üzerinde kuş türünün yaşam alanının yok edildiği öne sürmüş, kıyı çizgisine müdahale edildiği, su kotunun derinleştirilerek kanal açıldığı iddiası da bulunmuştu.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından bugün yapılan açıklamada ise Alaçatı’da devam eden inşaat faaliyetleri ile ilgi suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Yapılan paylaşımda "Söz konusu alanda “kıyı kenar çizgisi” belirlenmeden yapılacak her türlü uygulama, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve uygulama yönetmeliğine aykırıdır ve suç unsuru taşımaktadır. Bu nedenle Alaçatı Sulak Alanında devam eden inşaatlar, kanuna aykırıdır ve derhal durdurulmalıdır!" ifadelerine yer verildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK
Paylaşımda ayrıca, "Alaçatı Sulak Alanında alınan mahkeme kararları ve bilimsel çalışmalar dikkate alınarak Kıyı Kenar Çizgisinin belirlenmesi talebiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, devam eden inşaatların hukuka aykırılık taşıması nedeniyle ilgili sorumlular hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.