GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2020 Salı 12:30

Deneyimli hukukçu vekil Ergül’den flaş çıkış: Kayyum atanabilir!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından hukuki sürecin nasıl işleyeceği tartışılırken CHP İzmir eski Milletvekili Av. Sabri Ergül, “Ortada ağır suçlamalar var. Bir organize yapı olarak değerlendirildiği için kayyum atanabilir. Belediye meclisinden isim seçtirmezler” dedi.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un 11 isimle birlikte tutuklanmasının ardından sonrasındaki süreçle ilgili değerlendirmeler gelmeye başladı. CHP İzmir eski Milletvekili Hukukçu Sabri Ergül Menemen’e kayyum atanabileceğini söyledi.

Egedesonsöz’e konuşan Edgül, “İçişleri Bakanlığı FETÖ ve diğer terör örgütleri nedeniyle kayyum yöntemini uygulasa da burada bir suç örgütü oluştuğu iddiasından yola çıkabilir. Çünkü suçlamalarda bir organize yapı halinde çıkar amaçlı suç örgütü kurulduğu konusu var. Kayyum atanması için sadece siyasi bir örgüt ya da şiddet örgütü olmasına gerek yoktur. Menemen’de İçişleri Bakanlığı’nın meclis içinden bir başkanvekili seçtirme yöntemine işi bırakmayacağını düşünüyorum. Bir seçim yaptırmazlar” dedi.

Bu tür operasyonlar ve belediye başkanlarına karşı yürütülen çalışmaların CHP’yi zaafa uğrattığını da anlatan Ergül, “Partinin içinde bulunduğu durum üzüntü vericidir. Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden de ne yazık ki zaman zaman parti eleştiriliyor. Son dönemde aday belirleme dahil birçok konuda yanlışlar oluyor ama arkadaşlar sonrasında kendi hesaplarını görmek adına partiye zarar veriyorlar. Belediye başkanları seçiminde yanlışlar yapıldı ama bunları unutmak, ileriye taşımamak gerekir. Tüm bunlara bakıldığında ‘CHP’li belediye’ algısı oluşuyor. Bu da yıllarını partiye vermiş insanlar için üzüntü verici bir durumdur” ifadelerini kullandı.