GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mayıs 2018 Pazartesi 13:40

Demirtaş’tan sürpriz açıklama: Aday değilim!

İZTO Yönetim Kurulu eski Başkanı Demirtaş CHP’den milletvekili aday adayı listesinde yer alması sonrasında yaptığı açıklamada, “2018 milletvekili seçimlerinde aday adayı olmadığımı bildiririm” dedi. Demirtaş’ın bu hamlesinin gelen tepkiler nedeniyle geri çekilme olduğu belirtildi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel seçimlere kilitlendi. Siyasi partiler cumhurbaşkanı adaylarını açıklarken diğer bir yandan hareketlilik milletvekili aday adaylığı noktasında yaşanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir için çok sayıda dikkat çeken isim başvuruda bulundu. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Ekrem Demirtaş’ın yaptığı başvuru çok ses getirmişti.

Demirtaş İzmir 1’inci bölgeden seçilmek için aday adaylığına müracaat ederken parti ikiye bölünmüştü. Örgütten Demirtaş’a geçmiş dönemde iktidara yakın bazı hamleleri dolayısıyla tepki gelirken bir kısım partili ise, ‘aday adaylığı herkesin hukuki hakkıdır, adaylık gösterilme meselesi ise genel merkezin takdiridir’ şeklinde görüşünü savunmuştu.

CHP İZMİR’İN İKİ VEKİLİ DEMİRTAŞ’IN MÜRACAATINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

DEMİRTAŞ’IN BAŞVURUSU ÜZERİNE İLK AÇIKLAMA: NUTKUM, DİLİM TUTULDU!

Demirtaş yazdığı özel yazıda kendi durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’deki listede ismi yer alan Demirtaş, “Son günlerde basında ve sosyal medyada milletvekili aday adaylığım haberleri yer aldı. Adaylığımla ilgili spekülasyonlara son vermek için 2018 milletvekili seçimlerinde aday adayı olmadığımı bildiririm” dedi.  

Grup Başkanvekili Özgür Özel Demirtaş’ın aday adaylığı sonrasında sert tepki göstermiş ve “Biz onun referandum sürecinde yaptıklarını iyi biliyoruz. Öğrenince dilim, nutkum tutuldu. O'na gerekeni yapacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Demirtaş’ın hamlesi gelen tepkiler nedeniyle geri çekilme olarak yorumlandı.