GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Mayıs 2023 Perşembe 17:04

Demirtaş’tan plana destek, odalara çağrı: Bu kez itiraz etmeyin!

İZTO’nun geçmiş dönem Başkanı Ekrem Demirtaş, İnciraltı planlarının açıklanmasının ardından, plana destek verilmesi gerektiğini söyledi, meslek odalarına da “Artık odaların bu planlara olumlu bir yaklaşım göstermesi, planı savunmaları gerekiyor. Odalar itiraz edecekse de yapıcı bir şekilde itirazda bulunmalı” tavsiyesinde bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Odası’nın geçmiş dönem Başkanı Ekrem Demirtaş, İnciraltı planlarının yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkanlığı döneminde İnciraltı’nı, uzun yıllar takip ettiğini, kent adına çok iyi bir planla değerlendirilmesi gerektiğini savunduğunu hatırlatan Demirtaş, İnciraltı planlarının artık hayata geçirilmesi zamanının geldiğine vurgu yaptı. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut’un sosyal medya hesabından yaptığı planlarla ilgili paylaşımına “İtirazlara hazır olmanızı öneririm. Bu konuda her zaman yanınızdayım” şeklinde yorum yazan Demirtaş, son gelişmelerle ilgili Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

BU KEZ OLUMLU YAKLAŞIM GÖSTERMELERİ GEREKTİĞİ GÖRÜŞÜNDEYİM
Geçmişte İnciraltı ile ilgili atılan her adıma itiraz edildiğini, artık planlama sürecinin desteklenmesi gerektiğini belirten Ekrem Demirtaş, şunları söyledi:

“Şehir Plancıları Odası da Mimarlar Odası da, hemen hemen tüm planlara itiraz ediyorlar. İnciraltı hep yeşil kalsın, orası tarım alanı, İzmir’in akciğeri, mangal yakacak başka yeri yok, gibi gerekçelerle itirazlarda bulundular. Geçmişteki iddiaları buydu. Plan askıya çıktıktan sonra benzer iddialarla inşallah itiraz başvurusunda bulunmazlar.  İtiraz etmemeleri için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Sonuçta Mimarlar Odası da Şehir Plancıları Odası da bu şehrin odaları. Onlar da bu kentin ihtiyaçlarını biliyorlar. Olumlu bir yaklaşım göstermeleri gerektiği kanaatindeyim. Her iki odanın üyelerinin, bu planı oda yönetimleri nezdinde savunmaları gerekiyor. İnciraltı mülk sahipleri, zaten yıllardır perişan oldular. Ellerindeki malları yatırımcılara yok pahasına sattılar. Elinde bir miktar yer kaldıysa da onlardan da bir çıkar sağlamak, onların da hakları.”

KARŞIDA 30-40 KATLI GÖKDELENLER VAR, BU TARAFTA MANGAL YAKILIYOR!
İnciraltı’na bakan karşı kıyıda 30-40 katlı gökdelenlerin, bu tarafta ise sadece mangalın yakıldığını, kumrucuların, dürümcülerin, kaçak yapılaşmanın olduğunu belirten Ekrem Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnciraltı’nın artık tarımla ilgisi yok. Odalarımızın bir itirazı olacaksa da, yapıcı bir yaklaşımla itiraz etsinler. Ama burası tarım arazisi deyip mahkemeye gitmek doğru değil. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut arkadaşımıza da itirazlara hazırlıklı olması gerektiğini söyledim. İtirazların olacağını düşünüyoruz. Ancak şu anda itirazda bulunma ihtimali olan kurumlarla uzlaşmacı bir üslupla görüşme yapmakta fayda görüyorum. İzmir’in İnciraltı planlarına sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum.”