GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Mayıs 2021 Çarşamba 14:18

Demirtaş’tan dava yorumu: Bu işin sonunda bedel öderler!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti eski Başkanı Ekrem Demirtaş, dünkü duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Biz bir başarı öyküsü yazdık. Sıfırdan, 5 milyon dolar sermayeyle 18 yıl içinde 500 milyon dolarlık bir yere sahip olmak, her kula nasip olmaz. Beraat ettiğimizde özür kabul edilmez; bu işin sonunda onlar da bir bedel ödeyecek" açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası eski Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet eski Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte toplam 22 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması dün gerçekleştirildi. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında ifade veren, dünkü duruşmaya seyirci olarak katılan Ekrem Demirtaş, "Hakkımızda isnat edilen suçlamaların hiçbirini kabul etmiyoruz. Kim kimi dolandırmış? Hangi ihaleye fesat karıştırmışız? Yok ki böyle bir şey! Biz bu davadan alnımızın akıyla beraat edeceğiz" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA BİR ÜNİVERSİTE KURDUK
Görevini hiçbir zaman kötüye kullanmadığının altını çizen Ekrem Demirtaş, "Dünya çapında bir üniversite hayaliyle yola çıktık ve başardık" ifadesini kullandı. Demirtaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu dava, üç yıl, beş yıl sürebilecek bir dava. İlk duruşmada ifademi yazılı olarak vermiştim. İkinci duruşmada seyirciydim. Son duruşmada, önceki duruşmaya gelemeyen beş kişinin ifadesi alındı. Bir kişi Amerika'da. Onun da ifadesinin alınması için yazı çıkarılacak. O arkadaşın da gelip ifade vermesi sağlanacak. Hakim ayrıca  bilirkişi tayin edecek"

BİZİM YAPTIĞIMIZ İŞ BELLİ, SONUCU DA BELLİ
Kendisinin ve çeşitli suçların isnat edildiği arkadaşlarının vicdanen son derece rahat olduğunun altını çizen Ekrem Demirtaş, açıklamasında, "Rahatız, çünkü kimsenin suç işlemişliği yok. Kim kimi dolandırmış? Hangi ihaleye fesat karıştırmışız? Böyle bir şey yok ki. Hiçbir arkadaşımızın bu konuda olumsuz bir tarafı yok. Bizim ne yaptığımız belli. Yaptığımız işin sonucu belli. Ortaya bir eser çıkarmışız. Bir başarı hikayesi yazmışız. Sıfırdan, 5 milyon dolar sermayeyle 18 yıl içinde 500 milyon dolarlık bir yere sahip olmak, her kula nasip olmaz. Bu bir başarı hikayesidir. Bu davadan beraat ettiğimizde özür falan kabul edilmez. Bu işin Bu işin sonunda onlar da bir fatura ödeyecekler. İnsanları karalamanın, iftira atmanın bedelini bir şekilde ödeyecekler" ifadelerine yer verdi.