GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2017 Perşembe 13:34

Delican’dan Kocaoğlu’nun ‘2019 çıkışı’na yanıt: Çok bekler artık!

Delican, Başkan Kocaoğlu’nun, ‘İzmirliler 3 dönemdir bizi seçti, 4’üncü kez de bizi seçecekler’ açıklamaları karşısında net konuştu. Delican, “O çok bekler artık... Erken erken konuşmasın. Biraz daha sabırlı olsun beklesin, 2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kimin yöneteceğini görür” dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun mecliste yaptığı ve gündeme damga vuran sözlerine yanıt verdi.

Başkan Kocaoğlu’nun AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’a yönelik 2019 yerel seçimleri için, “Bu ne telaş? Seçimlere daha 1 buçuk sene var. İzmirliler 3 dönemdir bizi seçti, 4’üncü kez de bizi seçecekler” açıklaması hakkında Egedesonsöz’e konuşan Başkan Delican sert mesajlar verdi.

ÇOK BEKLER ARTIK!
Başkan Delican, “O çok bekler artık... Bu saatten sonra artık Türkiye gerçekleri görüyor. CHP’nin İzmir’de uzun süre halkı bu şekilde kandırarak kurduğu duvarlar yıkılmış durumda. Algı operasyonlarıyla sanki çeşitli temel değerlerin karşısında duran partiymişiz gibi bizi hep ötekileştirmeye çalıştılar. Bu ötekileştirmenin 15 Temmuz’da nasıl yerle bir olduğunu gördük. Bundan sonra İzmir’de artık onların beklediği gibi halkın bir şekilde sandıktaki hür iradesine ipotek koyamayacaklar” dedi.

BEKLESİN, 2019’DA KİMİN YÖNETECEĞİNİ GÖRÜR!
Delican, “Özellikle Aziz Başkan’a şunu hatırlatmak isterim; sandığa bugünden kimse ipotek koyamaz. Halkın iradesi nettir, sandığa gittiğinde kimi seçtiyse hem yerelde hem genelde iktidar olur. Erken erken konuşmasın. Biraz daha sabırlı olsun beklesin, 2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kimin yöneteceğini görür” ifadelerini kullandı.