GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ekim 2023 Pazartesi 08:28

Değişimci vekilden Soyer’e destek: Kimin kazanacağına bakmaksızın devam etmeli!

4-5 Kasım’da düzenlenecek olan CHP Kurultayı’nda değişim kanadında yer alan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tavrını Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir dönem daha başkanlık görevinde bulunmasını istediğini belirtti. Bakan, “Soyer başarılı bir belediye başkanıdır. Bunu partideki genel başkan tartışmalarından ayrı tutmak gerektiğini düşünüyorum. Soyer kimin kazanacağına bağlı olmaksızın devam etmeli. Soyer önümüzdeki dönem aday gösterilip seçilirse İzmir altın dönem yaşar" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SonSöz TV yayınında Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. CHP’li Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in performansını değerlendirdi.

SOYER ADAY GÖSTERİLİP SEÇİLİRSE İZMİR ALTIN BİR DÖNEM YAŞAR
İzmir delegasyonunda etkisi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır almasını yorumlayan CHP’li Bakan, “Tunç Bey bizim yerel yöneticimizdir. Soyer’in durumu, pozisyonu ile genel merkez arasındaki ilişki başkadır. Ben Tunç Soyer’i son derece başarılı buluyorum. Geçmişte de başka büyükşehir belediye başkanları ile çalıştım. Bizimle kurduğu ilişki, açık görüşlülüğü, dünya ile iletişim kanallarının açık olması açısından son derece pozitif… Son olarak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Çok köklü altyapı çalışmaları yaptı. İzmir’in geleceği için çok ciddi altyapı yatırımları yaptı. Buca ve Narlıdere metroları, ESHOT yatırımları… Saymakla bitmez. Sayın Soyer’in hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Soyer başarılı bir belediye başkanıdır. Ben Soyer’in devam etmesini düşünüyorum. Bunu partideki genel başkan tartışmalarından ayrı tutmak gerektiğini düşünüyorum. Soyer kimin kazanacağına bağlı olmaksızın devam etmeli. Bunun kararını verecek durumda tabiî ki değilim ama tavrım bu yönde… Soyer önümüzdeki dönem aday gösterilip seçilirse İzmir altın bir dönem yaşar. Çünkü yaptığı işlerin semeresini alacak. Zor dönemde işe başladı. Pandemi, deprem, ekonomik kriz… İkinci dönemi yapmalıdır ve fırsat verilmelidir. Yaptığı işleri taçlandırmalıdır. Süt fabrikasının açılışına gittim. Olağanüstü bir tesis… O bölgede yaşayanların sevinci, bölgeye yaptığı katkı çok önemli… ‘Başka bir tarım mümkün’ün ilk semeresi süt fabrikasıdır. Orada gerçekten artı değer yaratan ürünler üretilecek. Soyer değerli arkadaşım, dostum… Parti içi seçimde kimi desteklerse desteklesin belediye başkanı olmasını arzu ediyorum” ifadelerini kullandım.

Özgür Özel’in Soyer ile ilgili fikrinin ne olduğu sorusuna ise Bakan, “Özgür Bey adına konuşmam mümkün değil. Biz böyle bir konu konuşmadık Özgür Bey’le. Netice itibariyle yetkili kurulların alacağı kararlardır. Ben bu süreçte şimdiden Tunç Bey’den yana tavır koyacağımı bildiriyorum” dedi.