GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Mart 2016 Salı 19:24

Davutoğlu ile Çipras’tan mini İzmir turu ve gevrek keyfi!

Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras tarihi zirvenin ardından Konak’ta yürüyüş yaptı. İki Lider Konak Meydanı'nda gevrek yedi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras İzmir’de tarihi bir zirveye imza attı.

Tam 95 yıl sonra ilk kez bir Yunan Lider kente gelirken, ikili 6 saat süren zirvede iki ülke arasında sorunların çözümü ve işbirliğini artırma adına çok önemli kararlara imza attı.



Davutoğlu ile Çipras ortak basın toplantısının ardından bir de İzmir turu attı. Başbakanlık Ofisi’nden yürüyerek çıkan iki başbakan tarihi Saat Kulesi’nde fotoğraf çektirdi.

Bu sırada Başbakan Davutoğlu, iskelenin yakınındaki bir satıcının tezgahından gevrek alıp, Çipras'a beraberindeki diğer konuklar ile gazetecilere ikram etti. Çipras ikram edilen gevreği yedi.

İki başbakan daha sonra Konak İskelesi tarafına geçti ve Konak Pier Alışveriş Merkezi'ne kadar birkaç yüz metre yürüdü. Burada bekleyen makam araçlarına binerek, programlarının devamı için Swissotel Grand Efes'e geçtiler. 

ÖDÜL TÖRENİNE KATILDILAR
Başbakan Davutoğlu ve Yunanistan Çipras, yoğun programın finalini İzmir Ticaret Odası tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen, vergi rekortmeni olan Türk-Yunan ortaklı firmalarla, İzmirli vergi rekortmeni işadamlarının ödüllendirileceği törende yaptı. Gelir vergisi rekortmenleri kategorisinde birinci İhsan Çınar, ikinci Ali Özkan, üçüncü Birsen Zor madalya aldı.

İki Başbakan Ege Denizi’nde iş birliği ve barış mesajları verdi.