GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Haziran 2019 Perşembe 11:46

Davalık olmuştu: Kapasitesi arttırarak geldi!

İzmir’in Urla İlçesi’nde daha önce mahkeme kararları ile durdurulan TRK Turizm Hafriyat Madencilik İnşaat şirketine ait taş ocağı için yeniden çalışma başlatıldı. Şirket, bu kez kapasitesini yıllık 163 bin tondan 1 milyon 303 bin tona çıkarttı.

EGEDESONSÖZ- Taş ocakları ve balık çiftliklerine karşı açılan davalar ile gündeme gelen Yarımada Bölgesi’nin turizm cenneti Urla’da mahkeme kararıyla iptal edilen TRK Turizm Hafriyat Madencilik İnşaat şirketine vize çıktı. BEMAŞ Beton Şirketi tarafından işletilen kırma eleme tesisi ve taş ocağının kapasitesi arttırıldı. İçmeler Mahallesi, Hırsız Çeşmesi Mevkii’nde otobana yakın alanda bulunan tesis kapasitesini 2 milyon 303 bin tona çıkarttı.

BEMAŞ Beton Şirketi olarak adı davalara karışan ve çok sayıda kişinin itiraz ettiği kırma eleme tesisinin sahipleri arasında Avukat Murat Türkal bulunuyor.  Safiye Filiz Türkal ile birlikte şirketin yönetiminde bulunan Türkal’ın İzmir’de faaliyet gösteren bir avukatlık ofisi yer alıyor.  Mahkeme iptalleri ve davalar nedeniyle gündeme gelen şirketin sahibinin avukat olması bölge halkı tarafından manidar karşılanmıştı. Dava açan ve kırma eleme tesisine karşı hukuk mücadelesi veren avukatlar da bu konuya dikkat çekmişti.