GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
21 Nisan 2021 Çarşamba 15:10

Datça'daki yanardağ söylentisi... Deprem uzmanı Ercan'dan açıklama

Datça’da 13 Nisan tarihinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçılar yöre halkını endişe yaratırken, medyada yer alan ‘bölgede yanardağın harekete geçtiği'ne yönelik haberler soru işaretleri oluşturdu. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konuyla ilgili endişe edecek bir şey olmadığını belirterek, “deprem süreci sönüme geçti” dedi.

Menduha Ceylan / EGEDESONSÖZ- 13 Nisan tarihinde gece saat 23.28’de Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında meydana gelen deprem için AFAD, depremin derinliğinin 2.51 kilometre, büyüklüğünün de 5.1 olduğu duyurmuştu.

Depremin ardından meydana gelen artçılar sonrasında bölge halkı endişeye kapılırken ulusal medyada yer alan haberlerde vatandaşların bu depremleri çok eskilere dayanan bir yanardağın harekete geçtiğine bağladığı iddia edildi.

Datça’da meydana gelen deprem sonrası artçılar ve yanardağ iddiası hakkında konuşan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, ”Datça’daki öncü depremler başladığı zaman ben 6’ya kadar deprem üretebileceğini söylemiştim. 5’i gördük, şu anda da artçılarını oluşturuyor. Orada bir çekince yok, yani sönüme geçti. Midilli Adası bölgesinde bir sıkıntı yok ancak Adriyatik’ten Göller Bölgesi’ne kadar arada kalan bölge, 1922 yılına kadar yıkıcı deprem bir ya da birkaç defa gözlenmiş” diye konuştu.