GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
22 Ekim 2018 Pazartesi 12:00

Danıştay'dan karar: İzmir'deki yat limanı projesi tümden iptal!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Seferihisar Ürkmez’de yapılması planlanan Yat Limanı için verilen “ÇED iptal” kararı Danıştay’dan onaylandı. Avukat Şehrazat Mercan, “Uzun bir yargı süreci sonrasında kesin karar çıktı. Bölge kurtuldu” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Seferihisar İlçesi Ürkmez Mahallesi’nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılması planlanan “Yat Limanı” projesinde yargı süreci artık tamamlandı. Yat limanı projesi için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı İzmir 1. İdare Mahkemesi’nde dava açılmış, karar iptal edilmişti.

Bakanlığın mahkeme kararına itirazı sonucunda Danıştay 17. Dairesi dosyayı inceledi. Danıştay, İdare Mahkemesi’nin kararını haklı bulurken yat limanı projesini de iptal etti.

Avukat Şehrazat Mercan, “Uzun bir yargı süreci sonrasında kesin karar çıktı. Bölge kurtuldu” dedi. Bölge halkının büyük bir duyarlılık gösterdiğini anlatan Mercan, “Bu tür durumlarda çevre ve halkın tepkisi çok önemli. Bu meselede de gördük ki doğru geç de olsa ortaya çıkıyor. Oraya yapılacak yat limanı bölgeye fayda değil zarar getirecekti. Mahkeme de bunu gördü” dedi.