GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
27 Haziran 2020 Cumartesi 12:03

Daha 9 yaşında... İzmir'in gururu oldu

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde yaşayan dokuz yaşındaki ikiz ressamlar Efnan Koç ve Ekin Yağmur Koç, sessiz sedası büyük başarılara imza attı. Son olarak Efnan Koç, Türk Dünyası Uluslar Arası Kültür ve Mirası Vakfı tarafından düzenlenen uluslararası arası resim yarışmasında dünya üçüncüsü olarak İzmir’in göğsünü kabarttı.

EGEDESONSÖZ- Güzelbahçe’de yaşayan dokuz yaşındaki ikiz kardeşler Efnan Koç ve Ekin Yağmur Koç, resim konusundaki yetenekleri ile dikkat çekiyor. İkili dokuz yaşında olmalarına rağmen birçok yarışmada ödül kazanmayı başardı.

İzmir’de Milli Eğitim Müdürlüğü, özel ve kamu okulları ve kurumların düzenledikleri önemli gün ve haftalar 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Orman Haftası, Bayrak ve Bağımsızlık ve benzeri gibi temalar başta olmak üzere bir çok resim yarışmaları birincilikleri bulunan onlarca plaket, madalya ve sertifikayı evlerinde sergiliyor.

Karantina dönemini de boş geçmeyen ikili dünyaca ünlü Picasso Art’ın “Covid-19’a Karşı Uluslar Arası Mücadele” teması ile düzenlediği resim yarışmasında 40 ülke ve 1700 katılımcı arasından da dereceye girmeyi başardı.

Son olarak ikizlerden Efnan Koç, Türk Dünyası Uluslar Arası Kültür ve Mirası Vakfı tarafından düzenlenen onlarca ülke ve binlerde katılımcının yer aldığı yarışmada “Yurt” kategorisinde “Türk Dünyasının Gelenek ve Görenekleri” temalı uluslararası resim yarışmasında dünya üçüncüsü olmayı başardı.