GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mayıs 2020 Pazartesi 15:34

Dağ yüklendi, Soyer açıklık getirdi: 'Trol hesap' atışması istifa getirdi!

AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi. Dağ, “Bütün trollerin başkanı” ifadelerini kullandı. Soyer ise iddiaları yalanlayarak "Kişisel sosyal medya hesabıma mesajları girmekle sorumlu bir personel, kendi hesabından attığını düşünerek bir paylaşımda bulunmuştur. Hatasını fark edip sorumluluğu gereği istifasını vermiştir" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım ortalığı karıştırdı. 

Olay; İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Yetkilisi Kerem Ziya Yangöz’ün Soyer’in güvercinlere yem atarken görünen fotoğrafını paylaşmasından sonra gerçekleşti. Yangöz, Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi’nin önünde bulunan güvercinlere yem atarken görünen Soyer’in videosunun altına , “Her sabah belediyeye gelirken durup kuşları beslediğini biliyor muydunuz?” yorumunu yazarak paylaştı.

- SOSYAL MEDYADA ‘TROL’ KAPIŞMASI! AK PARTİ VE CHP CEPHESİNDEN AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE

Soyer’in 891 bin kişi takipçili hesabından ise aynı video, “Sadece insanların değil İzmir’deki bütün canlıların başkanı Tunç Soyer başkanımız” ifadeleriyle alıntı yapıldı.

Paylaşım kısa süre sonra yayından kaldırılırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili da duruma tepki gösterdi. Soyer’e, “Trollerin Başkanı” diyen Dağ, “Siz hizmet edin ve çalışın,  İzmirliler sizi över zaten. Bu sayede trol hesaplarla da uğraşmak zorunda kalmazsınız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı troll hesabından atacağı tweeti kendi hesabından attı. Tek çalışma alanları PR ve algı diyorduk ama onu da beceremediler. Bütün trollerin başkanı” açıklaması yaptı.

SOYER'DEN AÇIKLAMA: İSTİFASINI VERDİ
Başkan Soyer ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada kişisel medya hesabını kullanmakla sorumlu kişinin istifasını verdiğini belirtti. Soyer açıklamasınıda "Tunç Soyer veya İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir tek sahte hesabı yoktur.  Trol ordusu besleyenlerin bunu anlamasını beklemediğimden, açıklamayı kamuoyuna saygım gereği yapıyorum. Kişisel sosyal medya hesabıma mesajları girmekle sorumlu bir personel, kendi hesabından attığını düşünerek bir paylaşımda bulunmuştur. Hatasını fark edip sorumluluğu gereği istifasını vermiştir" dedi.