GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ekim 2016 Cumartesi 13:19

Dağ'dan 'stada isim' göndermesi: Emeklilik iması gibi!

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ Bornova’da yapımı tamamlanan stada Aziz Kocaoğlu’nun isminin verilmesiyle ilgili gönderme yaptı. Dağ, “Genel Başkanınızın 10 yılın sonunda bir stada isminizin verilmesini istemesi, emeklilik iması gibi geldi bana” dedi.

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle hizmete açılan Bornova Dağanlar Stadı’na isim verilmesi tartışmaları sürüyor.

Açılış gününde kürsüden, stada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun isminin verilmesini teklif eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’ya Kılıçdaroğlu destek vermişti. Kılıçdaroğlu’nun kendisini destekleyen sözlerinin ardından Başkan Atilla, konuyu belediye meclis gündemine getirerek oy birliği ile stadın ismini “Aziz Kocaoğlu Stadı” koydu. 

Daha sonra Başkan Kocaoğlu da duruma karşı çıkarak, görevde olan birisinin isminin kamu kaynaklarıyla yapılan yere verilmesinin doğru olmadığını açıkladı. Kocaoğlu, teşekkür ederken durumu kabul edemeyeceğini ifade etti. Kocaoğlu’nun açıklamasının ardından bu kez Atilla yine kararının arkasında durarak “ısrarcıyız” açıklaması yaptı.

AK PARTİ DE DAHİL OLDU
Doğanlar Stadı ile ilgili süreç devam ederken AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan açıklama geldi. Dağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter’den yaptığı açıklamada Kocaoğlu’na hitaben, “Genel Başkan'ınızın 10 yılın sonunda bir stada isminizin verilmesini istemesi, emeklilik iması gibi geldi bana” ifadelerini kullandı.