GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Ağustos 2016 Çarşamba 16:00

Cumhuriyetçi Avukatlar ön seçim istiyor: Başkan'a tepki!

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, ön seçim taleplerini reddeden Baro Başkanı Aydın Özcan'a tepki gösterdi. Grup içerisinden başkanlığa aday adaylığını açıklayan 5 isim, önseçimi mutlaka yapacaklarını belirterek, Başkan Özcan'a da katılma çağrısında bulundu
Kültürpark İzmir Sanat Kafe'de gerçekleşen Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu basın açıklamasına, aday adayları Enis Dinçeroğlu, Mehmet Kozan, Adil Günhan Baydoğan, Murat Fatih Ülkü, Salih Tayfun Aksoy ve grup üyeleri katıldı.Basın açıklamasını ise, grubun kurucularından Avukat Kemal Bilen, yaptı.

İki ay önce grup içerisinden Önseçim Yürütme Kurulu'nun oluşturulduğunu ve Ekim ayında yapılacak genel kurul ile ilgili hazırlıkları yaparak seçim takvimini oluşturduğunu belirten Bilen, 2 Eylül'de adayların kendilerini tanıtacağını söyledi. 8 Eylül'de önseçim yapma kararı aldıklarını belirten Bilen, "Grubumuzun seçilmesini sağladığı mevcut Başkanımız Aydın Özcan, seçim hazırlıkları için talep ettiğimiz toplantıyı kabul etmedi ve önergelerimizi Yönetim Kurulu Toplantısı'nda görüştürmedi. 60-70 civarında arkadaşını toplayarak grubumuza haber vermeden özel bir toplantı ile kendisini yeniden aday ilan etti. Ama grup olarak biz bunu kabul etmiyor ve önseçim yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

AYRILIKÇI TUTUM VURGUSU 
Başkan Özcan'ın kendisini Baro Başkanlığı'na getiren grubu unuttuğunu iddia eden Bilen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Özcan'ı ayrılıkçı tutumundan vazgeçmeye davet ediyoruz. Gelsin, önseçime girsin. Önseçimde adayımız olarak çıkarsa yine onu destekleriz. Ancak kendisi önseçim talebimizi kabul etmiyor. Dava arkadaşımız olarak grubun iradesini tanımalıdır. Ayrıca görevde olduğu iki yıllık sürede Türkiye'ye yön vermesiyle bilinen İzmir Barosu sessizliğe bürünmüştür. Çok sayıda olayda, baromuz etkili açıklamalar yapamamış, reaksiyon gösterememiştir. Öte yandan meslektaşlarımızın yasalarla ilgili eğitimlerini paralı hale getirmiş, bir eğitim merkezimiz olmasına rağmen onları dershanelere yönlendirmiştir. Cumhuriyetçi Avukatlar olarak Baro Yönetimi'ne yeniden talibiz ve İzmir Barosu'nu yeniden lider baro yapmakta kararlıyız."