GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Haziran 2016 Cuma 11:40

Cumhuriyetçi Avukatlar’dan ön seçim hamlesi!

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, Baro seçimlerinde adayını belirlemek için ön seçim kararı aldı. Seçim Yürütme Kurulu oluşturan grup kamuoyuna yaptığı bilgilendirmede birlik, beraberlik mesajları verdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Ekim ayında yapılacak Olağan Genel Kurul öncesinde İzmir Barosu başkanlığı için adaylar bir bir açıklanırken Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan ön seçim hamlesi geldi.

Mevcut Başkan Aydın Özcan dışında da yönetime talip isimlerin belirlenmesi için seçim yürütme kurulu oluşturan grup, ortak açıklamada birlik, beraberlik mesajları verirken demokrasi vurgusu yaptı.

ÖN SEÇİM DIŞINDA BİR YÖNTEM SAĞLIKSIZ

Cumhuriyetçi Grup seçim yürütme kurulunun kamuoyuna yaptığı bilgilendirme: İşleyen bir demokraside, özellikle seçmenlerin de hukukçu meslektaşlarımız olduğu düşünüldüğünde, seçmene kendisini kimin temsil etmesini istediğinin sorulması, demokrasinin olmazsa olmazıdır. 7 bini aşkın üyesi olan İzmir Barosu’nun en büyük grubu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına seçime katılacak adayların belirlenmesinde, ön seçim dışında bir yönetimin sağlıklı sonuç vermesi olanaksızdır. Bu nedenle 2016-2018 dönemine ilişkin Ekim ayında yapılacak Olağan Genel Kurulunda, Baro Başkanlığı ve Baro organlarına aday olacak meslektaşların belirlenmesi için öne seçim sürecini başlatmış bulunuyoruz.

SEÇİM YÜRÜTME KURULUNDAKİ İSİMLER

Bahattin Gürbüz, Erdem Gümüş, Mehmet Türkbay, Cihangir Marmara, Kemal Bilen, Osman Sözüer, Fahri Erhan Merder

ADAYLIK İÇİN İSMİ GEÇENLER…

Cumhuriyetçi Avukatların kulislerinde Mehmet Kozan, Enis Dinçeroğlu, Murat Fatih Ülkü, Adil Günhan Baydoğan isimleri adaylık için konuşuluyor.