GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Nisan 2019 Perşembe 08:01

Cumhurbaşkanlığı'ndan İtalya'ya kınama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İtalya’da hükümetin 1915 olaylarını “sözde Ermeni soykırımı” olarak tanıması talebiyle parlamentoya bir önerge sunulmasını kınadı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda sözkonusu önergeyle ilgili olarak "İtalyan Parlamentosu'nun sözde soykırım kararı tarihi gerçekleri yok sayan ve yeni husumet tohumları eken bir karardır" ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"GERÇEĞİN HİKAYELERE ÜSTÜN GELMESİNİ SAĞLAMALIYIZ"
Altun mesajında şu ifadeleri kullandı: 

“İtalya Parlamentosu’nun tarihimizi çarpıtma ve politize etme çabasını en sert biçimde kınıyoruz.  Bu kısır, düşmanca ve müessif bir yaklaşımdır.  Birbirimizin anılarına saldırmak yerine hep birlikte gerçeğin hikayelere üstün gelmesini sağlamalıyız”.

KALIN: TARİHİ GERÇEKLERİ YOK SAYAN BİR KARAR
Cumhurbsaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İtalyan Parlamentosu'nun aldığı karara sert tepki gösterdi.

Karar mesajında şu ifadeleri kullandı: 

İtalyan Parlamentosu'nun sözde soykırım kararı tarihi gerçekleri yok sayan ve yeni husumet tohumları eken bir karardır.  Cumhurbaşkanımızın ortak tarih komisyonu çağrısını yok sayan ve siyasi popülizmi körükleyen bu yaklaşımları şiddetle reddediyoruz.