GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ekim 2022 Çarşamba 07:41

Cumhurbaşkanı imzaladı… Denize sıfır özelleştirme kararları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile İzmir’de, aralarında denize sıfır parsellerin de olduğu, 14 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Kararla birlikte Urla’daki Tarım İl Müdürlüğü’nün kamp alanı da satışa çıkarılacak.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararları ile birlikte özelleştirme kararı kapsamına alınan bazı parsellerin yeni imar planları askıya çıkarıldı.

Kararla birlikte bazı taşınmazlar da özelleştirme kapsamına alındı. 14 ildeki kamu mülkiyetindeki 99 parsel ilerleyen aylarda satışa çıkarılacak. Özelleştirilecek parseller arasında İzmir’de olanlar da var. İzmir’in; Çeşme Alaçatı, Urla Gülbahçe ve Özbek ve Seferihisar Atatürk, Cumhuriyet ve Doğanbey  mahallelerindeki 14 parsel de için özelleştirme kararı alındı.

Satışa çıkarılan parsellerin önemli bir kısmının denize sıfır olması dikkat çekti. Urla Özbek’te özelleştirme kararı alınan 3 parselde ise Tarım İl Müdürlüğü’nün eğitim tesisi olması dikkat çekti.

İşte özelleştirme kararı alınan parsellerin listesi: