GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mayıs 2023 Çarşamba 12:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir’den çok iyi geri dönüşler geliyor!

AK Partili İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı sohbette İzmir’de seçim süreci ile ilgili kendisini bilgilendirdiğini ve Erdoğan’ın  “‘İzmir’den çok iyi geri dönüşler geliyor. İzmirli hemşerilerime çok selam söyle, kendileri ile en kısa sürede buluşmak için sabırsızlanıyorum’” dediğini kaydetti.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

Programda seçim sonuçları üzerinden değerlendirme yapan Bursalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önceki gün gerçekleştirilen Rumeli Buluşması’nda yaşadığı diyalogu anlattı.

‘İZMİR’İ BIRAKIP NİYE GELDİN’
Bursalı açıklamasında “Önceki gün İstanbul’da sayın cumhurbaşkanımızın katılımı ile Rumeli buluşması organize edildi. Ben de toplantıda yer aldım. 6 otobüsle İstanbul’a gittik. İnanılmaz güzeldi. Orada sayın cumhurbaşkanımız ile sohbet etme fırsatım oldu. ‘İzmir’i bırakıp niye geldin’ dedi. Ben de ‘balkan kontenjanından geldim ‘dedim. ‘Tamam o zaman’ dedi. ‘Nasıl gidiyor’ diye sordu? Bilgileri arz ettim. Kendisi de ‘İzmir’den çok iyi geri dönüşler geliyor. İzmirli hemşerilerime çok selam söyle, kendileri ile en kısa sürede buluşmak için sabırsızlanıyorum’ ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN İZMİRLİLERİN NE YAŞAM BİÇİMİ NE DE SİYASİ TERCİHİ İLE İLGİLİ İFADESİ OLAMAZ
Erdoğan’ın seçim sürecinde İzmir’de yerel yönetimleri hedef alan sözleri sıkça dillendirmesi ile ilgili olarak değerlendirme yapan AK Partili Bursalı, “Bu kenti çeyrek yüzyıldır yöneten CHP’lilerin İzmir’i, İzmirlileri düşürdüğü durum ortada… Sadece bununla ilgili ifadeler bunlar. Onun dışında İzmirlilerin ne yaşam biçimi ne de siyasi tercihi ile ilgili ifadesi olamaz. Ayrıca İzmir vekili olunca daha fazla havanız oluyor. İzmir vekiliyim deyince Ankara’da ne kadar şanslısın diyorlar bana… Sayın cumhurbaşkanımız da İzmir vekili olduğumuz için bizi daha şanslı gördüğünü de ifade edeyim” açıklamalarını yaptı.