GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Temmuz 2019 Çarşamba 10:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Binali Bey'i kenarda bırakmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski Başbakan ve TBMM Başkanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın durumuyla ilgili, “Benim bir dava ve yol arkadaşım olarak bu denli yetişmiş, kaliteli bir arkadaşımızı tabi ki kenarda bırakmak gibi bir şey düşünülemez” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek ziyareti dönüşünde gazetecilerin ülke ve parti gündemine dair sorularını yanıtladı.

Erdoğan, AK Parti’den istifa eden eski Bakan Ali Babacan ve kendisiyle yolları ayıran Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül gibi isimler hakkında da konuştu. Erdoğan, yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen fakat seçimi kaybeden Binali Yıldırım ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

- ERDOĞAN'DAN BABACAN'A: PARÇALAMAYA HAKKINIZ YOK!

Erdoğan, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı da yapan İzmir Milletvekili Yıldırım ile ilgili bir tasarrufta bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine, “Binali bey benim yol arkadaşım, dava arkadaşım. Nerede, nasıl değerlendirme hususu olacaksa bunların da yapı içindeki gelişmelere bakarak değerlendirmeleri yaparız. Ama benim bir dava ve yol arkadaşım olarak bu denli yetişmiş, kaliteli bir arkadaşımızı tabi ki kenarda bırakmak gibi bir şey düşünülemez” ifadelerini kullandı.

SİPARİŞLE KONGRE YAPILMAZ
Erdoğan, “MKYK toplantısı var, parti yönetiminde bir değişiklik için bir olağanüstü kongre kararı çıkar mı?” sorusuna da, “Asla böyle bir şey söz konusu değil. Sipariş üzerine kongre yapılmaz. Olağanüstü kongreye gidecek şartların oluşması lazım. Bizim böyle bir kongreye gitmemiz için önce ilçe kongrelerinden başlarız, il kongreleri yaparız, ardından da büyük kongreye gideriz” yanıtını verdi.