GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
13 Mayıs 2016 Cuma 10:34

Çukurca’daki ateş Uşak’ı yaktı!

Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde, teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 36 yaşındaki Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın Uşak'taki baba evine ateş düştü.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu sabah saat 04.50 sularında, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı bildirildi. Çatışma bölgesine sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.

Şehit pilotlardan Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın Uşak'ın Kemalöz Mahallesi, İbrahim Tahtakılıç Caddesi'ndeki baba evine acı haber tez ulaştı. 1.5 yıldır evli, bir çocuk babası şehit Üsteğmen Şahan'ın emekli öğretmen olan annesi Şükran Şahan'a acı haberi Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın ve beraberindeki askeri heyet verdi. Şehidin emekli öğretmen olan babası Süleyman Şahan'ın ise acı haberi memleketleri olan Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde aldığı ve Uşak'a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Şehidin 10 katlı bir apartmanın birinci katındaki Türk bayrağı asılan baba evi, acı haberin duyulmasıyla taziye ziyareti için gelenlerin akınına uğradı. Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Ak Partili Nurullah Cahan da şehidin baba evine taziye ziyaretine geldi.

Şehidin eşinin ve çocuğunun Ankara'daki evlerinde olduğu belirtildi.

BABA GÖZYAŞINI TUTAMADI, ANNE FENALAŞTI
Uşaklı şehit Pilot Üsteğmen 36 yaşındaki Müjdat Kerem Şahan'ın babası Süleyman Şahan, yakınlarıyla birlikte Ankara'ya hareket etmeden önce ilk olarak dev Türk bayrağının asıldığı evine geldi. Denizli'den helikopterle Uşak'a gelen şehit babası Süleyman Şahan'ı, kentte Uşak İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın havaalınında karşıladı; evine gidişinde eşlik etti.

Baba Süleyman Şahan, evinin önünde yakınları tarafından karşılandı. Yakınlarına sarılan baba Şahan, gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Evde sinir krizi geçiren emekli öğretmen anne Şükran Şahan ise, fenalaşınca sağlık görevlileri tarafından ambulansa götürüldü. 'Beni uyuşturuyorlar oğlum' diyerek gözyaşı döken anne Şükran Şahan, yakınları tarafından teskin edildi.

1.5 YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ
Baba Süleyman Şahan, anne Şükran Şahan ve yakınları, daha sonra evde kısa süreli yapılan görüşmenin ardından şehit oğulları Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın cenazesini teslim almak üzere askeri uçakla Ankara'ya götürüldü. Baba Süleyman Şahan evden ayrılırken yakınlarına dönerek "Allahaısmarladık" dedi ve el salladı. 1.5 yıl önce Ankara'da öğretmenlik yapan Betül Şahan ile hayatını birleştiren şehit Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın İlke Ada isminde 6 aylık kızı olduğu öğrenildi.

VALİ: BAŞIMIZ SAĞOLSUN
(dha)