GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Haziran 2024 Cuma 13:35

CMS’den işten çıkarma iddiaları ile ilgili açıklama

CMS Jant ve Makina Sanayii A.Ş. ve CMS Jant Sanayi A.Ş., fabrikalarındaki işten çıkarmalarla ilgili olarak açıklama yayımladı.

CMS Jant ve Makina Sanayii A.Ş. ve CMS Jant Sanayi A.Ş., fabrikalarındaki işten çıkarmalarla ilgili olarak açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"CMS Grubu bir güven müessesesidir" ilkesiyle 1980 yılında yola çıkan CMS Grubu'nun şu anda 3000 üzerinde çalışanı ve toplam 205.285 metrekare üzerine kurulu 4 üretim tesisi ile Türkiye'nin birinci, Avrupa'nın ise önde gelen alüminyum alaşımlı jant üreticilerindendir.

CMS Jant ve Makina Sanayii A.Ş. ve CMS Jant Sanayi A.Ş. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ("MESS") üyesidir ve binlerce çalışanı olan şirketlerimiz haksız ve hukuka aykırı bir şekilde, kötü niyetli olarak yüzlerce çalışanını kesinlikle işten çıkarmamıştır.

Kamuoyu açıkça bilmelidir ki, CMS Jant ve Makina Sanayii A.Ş. ve CMS Jant Sanayi A.Ş. hukuk düzenine saygılı ve çalışanlarının her daim yanında olan şirketlerdir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak adına işbu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”