GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Haziran 2022 Perşembe 12:12

Çivi bile çakılamaz deniliyordu… Okul inşası için ihaleye çıkılıyor!

2003 yılında 1’inci derece SİT alanı ilan edilen ancak İzmir Ticaret Organize Bölgesi (İTOB) Organize Sanayi Bölgesi’nin ‘okul’ yapmak amacıyla SİT derecesi değişikliği talebinde bulunduğu ve yapılan incelemeler sonrası SİT derecesi düşürülen taşınmaz için İTOB ihaleye çıkma kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Menderes ilçesi sınırları içerisinde yer alan İzmir Ticaret Organize Bölgesi (İTOB) Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan ve 2003 yılından 2022 yılına kadar 1'inci derecede arkeolojik sit alanı niteliği taşıyan ancak İTOB’un ‘okul’ talebi sonrası SİT değişikliğine gidilen alan için kritik bir karar daha alındı.

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından Efes Müze Müdürlüğü’nün görevlendirilmesi sonucu Müze Müdürlüğü uzmanlarında gerçekleştirilen sondaj kazıları sonrası raporunu koruma bölge müdürlüğüne sunan yetkililer, talepte bulunulan alanda herhangi bir kültür varlığına rastlanmadığına ve SİT değerinin 3'üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı'na dönüştürülmesi önerisinde bulunmuştu.

Ocak 2022’de ise İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü talep edilen alana okul yapılabilmesi amacıyla SİT değerini 3'üncü derece olarak değiştirme kararı almıştı.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU
Mülkiyeti İTOB'da bulunan toplam büyüklüğü 119 bin 577 metrekare olan taşınmazın 5 bin 365 metrekarelik kısmında okul yapmayı planlayan Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri, alanın sit statüsünün değiştirilmesinin ardından ihaleye çıkma kararı aldı.

20 derslik, 1 atölye ile idare ve teknik hacimlerin bulunduğu İTOB OSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi yapılmasına karar veren yetkililer, ihale tarihini ise 7 Temmuz olarak belirledi. 59 milyon TL muhammen bedel belirlenen projenin ihalenin kapalı zarf yöntemi ile yapılacağı vurgulandı. İTOB OSB Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek ihalenin saati ise 11.00 olarak açıklandı.