GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mart 2016 Pazartesi 13:47

Çıray’ın ‘Lidere ihtiyaç var’ sözlerine örgüt ne tepki verdi?

CHP İzmir Milletvekili Çıray’ın MHP’nin yanı sıra partisini de kast ederek “Her iki partide de yeni lidere ihtiyaç var!” sözleri gündeme damga vururken, Genel Sekreter Sındır, İl Başkanı Yüksel ve İzmir Milletvekilleri’nden değerlendirme geldi.

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sözcü Gazetesi’nden Uğur Dündar’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti iktidarının yanı sıra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştiren İzmir Milletvekili Çıray, “Muhalefet yükselemiyorsa siyaset tıkanmıştır” dedi ve “Her iki partide de yeni lidere ihtiyaç var!” diye konuştu.

Çıray’ın Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerine örgütten tepki gecikmedi. Egedesonsöz’e konuşan Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir milletvekilleri “Lider sıkıntısı yok” vurgusu yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

CHP GENEL SEKRETERİ VE İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR: Sayın Çıray, uzun dönem genel başkan yardımcılığı yapmış, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte uzunca mesai yapmış vekilimizdir. Saygın, bürokrasiden gelen bir devlet adamıdır. Fakat parti içi meselelerin, parti yönetimine yönelik eleştirilerin kamuoyu önünde tartışılması doğru değildir. Parti içi meselelerin konuşulacağı ortam medya ve basın değildir. Zemini burası değildir. Ayrıca ben örgütümüze daha aktif, sokaklarda ve kılcal noktalarda faaliyet göstermelerinden dolayı da teşekkür ediyorum.



İL BAŞKANI ALAATTİN YÜKSEL: Türkiye bu haldeyken, Türkiye yangın yeriyken her kesim büyük bir umutsuzluk içerisinde... Sendikalardan STK’lara, işverenlerden toplumun her kesiminin tek umudu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve onun lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan büyük bir beklenti içerisindeler. Bu beklentiyi karşılamak için çalışmalıyız. Herkes beklenti içindeyken lidere yönelik, röportajlar, basın üzerinden eleştiriler bu halkın umudunu kırar. Eğer böyle bir eleştirileriniz varsa bunu parti içi yapılan toplantılarda dile getirmeliyiz. En kötü ihtimalle basın üzerinden bir şey söyleyeceksek de önerilerde bulunarak söylemeliyiz. Bir birbirimizi eleştirmek yerine AKP milletvekillerine, cumhurbaşkanına ve başbakana yönelik eleştiriler yapmalıyız.

TBMM KATİP ÜYESİ VE İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURCU: Benim her görüşe saygım sonsuzdur. Herkes görüş bildirecek ki demokrasi olacak. Fakat şuan CHP’de herhangi bir liderlik sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Bizim partimizin genel başkanı bellidir. Liderlik sıkıntısı diye bir şey de yoktur. Aytun Bey’in de görüşüne saygı duyuyorum.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ALİ YİĞİT: Partimizin öyle bir sorunu yok. Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Zaten böyle bir ihtiyaç olsa genel başkanımız hiçbir yarışa girmeden, kimseye fırsat vermeden kendiliğinden bırakır gider. Öyle özverili ve çalışkan birisidir. Aytun Bey de yıllardır Genel Başkanımızla birlikte çalıştı. Genel Başkanımızı bizden daha iyi tanır. Böyle bir eksiklik, lider değişikliğine ihtiyaç yoktur.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLLA SERTEL: Öncelikle herkes kendi üzerine düşeni yapmalıdır. Bizler milletvekilleri olarak, insanların içinde olmalıyız. Siyaseti halkın içinde halkla birlikte yapmalıyız.  Birlikte üretmeliyiz. Siyaset uzun vadeli, uzun soluklu bir iştir. Halkın oylarıyla ve önseçimle seçilmek önemlidir. Halk işareti ön seçimlerde verir. Demokrasi ancak kendi içinde yerleştirilirse, parti içinde de mesafe alır. Günü birlik siyasi değerlendirmeler doğru değildir. CHP’3nin yolunun aydınlık ve demokrasi olduğunu düşünüyorum. Emekten, adaletten ve hukuktan yana olan çizgisinin hiçbir zaman kaybetmediğini ve kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Bunları Aytun Bey’e cevap olarak söylemiyorum. Bir partili olarak söylüyorum.

İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN: Söylediklerine katılmıyorum. Medya üzerinden yanıt vermeyi doğru bulmuyorum.