GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Kasım 2019 Perşembe 12:12

Çinli enerji şirketinden yeni hamle: O ilçede araziler alıyor!

Çinli merkezli Renesola Enerji Şirketi Türkiye’deki ortakları aracılığıyla arazi alımına başladığı Bakırçay Havzası’nda rotayı Kınık’a çevirdi. Şirket, Türk UCK Enerji üzerinden Arpaseki Köyü’nde geniş arazileri kapattı. Firma, burada lisansız güneş enerji sistemini kurarak elektrik üretecek.

EGEDESONSÖZ- Dünya’nın sayılı güneş enerji sistemleri üreticileri arasında yer alan Çinli Renesola Enerji’nin Türkiye’deki ortağı olan UCK Grup,  İzmir’deki yatırımlarını sürdürüyor. Bakırçay Havzası’nda Bergama’da geniş arazilere güneş enerji sistemleri kuran şirket rotayı Kınık’a çevirdi. Üç bölgede araziler satın alan şirketin son işlemi Arpaseki Köyü’nde oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran şirket lisanssız üretim izni adı.

Gün ışığından fazla yararlanan geniş, tapulu arazileri toplayan şirket buralara güneş panelleri üreten Çinli Renesola’dan aldığı sistemi kuracak. Renesola Türkiye İcra Kurulu Başkanı ve UCK Group yönetim kurulu başkanı Atilla Üçkardeş’in bizzat yürüttüğü ifade edilen çalışmalar Kınık’ta kısa sürede faaliyete geçecek. Daha önce Bergama’nın Eğrigöl Köyü Şakran Dere Mevkii’nde üretim için izin alan şirket yatırımları Kınık bölgesine kaydırmış oldu.

UCK Grup bünyesinde, Berak Enerji dışında Başakkent Enerji, Turkuvaz Mühendislik, Batı Empirme ve İstiklal Bayrak gibi şirketler de bulunuyor.  İzmir’de Aliağa, Kınık, Kemalpaşa ilçelerinde farklı büyüklükte güneş enerji paneli kuran şirketin Manisa, Uşak, Balıkesir gibi illerde de büyük yatırımları yer alıyor. 

YENİLENEBİLİR ENERJİYİ DESTEKLİYORUZ

Şirketin çalışmaları sürdürdüğünü belirten Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, RES ve GES gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kurulumlarının tarım dışı alanlarda yapıldığının altını çizdi.  Taştepe, Değirmenciler Köyleri’nden sonra Arpaseki’deki yatırımın da izninin alındığını belirten Doğruer, “Hükümetimizin yenilenebilir enerji kaynaklarına destekleri var. Şirketler gün ışığını fazla alan geniş arazileri satın alıyorlar. Buralarda zaten tarım yapılmıyor. Enerji politikası gereği şirketler teşvik de alıyorlar. Bizler yerel yönetimler olarak yatırımcıya her alanda destek oluyoruz” dedi.