GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Aralık 2017 Pazartesi 16:38

Çin'den İzmir'e enerji hamlesi... O ilçeye dev yatırım!

Çinli Renesola Şirketi ile Türkiye’de ortak projelere imza atan UCK Grup bünyesindeki Berak Enerji Bergama’da güneş enerjisinden elektrik üretmek için çalışmalara başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakırçay Havzası’nda geniş arazilerde enerji üretim izni verdi.

EGEDESONSÖZ- Çinli güneş enerjisi sistemleri üreticisi Renesola Şirketi’nin Türkiye ortağı olan UCK Grup bünyesindeki Berak Enerji Bakırçay Havzası’nda elektrik üretimi için çalışmalara başladı. Türkiye’de birçok yerde güneşten elektrik üreten sistemi kuran Berak Enerji, Bergama sınırlarında geniş araziler satın aldı.

Gün ışığından fazla yararlanan geniş, tapulu arazileri toplayan şirket buralara güneş panelleri üreten Çinli Renesola’dan aldığı sistemi kuracak. Renesola Türkiye İcra Kurulu Başkanı ve UCK Group yönetim kurulu başkanı Atilla Üçkardeş’in bizzat yürüttüğü ifade edilen çalışmalar devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuran şirkete ilk etapta Bergama’nın Eğrigöl Köyü Şakran Dere Mevkii’nde üretim için izin verildi. Bakanlık, Lisanssız Elektrik Üretimi amaçlı Güneş Enerji Santrali Uygulama İmar Planı’nı da yaptı.

UCK Grup bünyesinde, Berak Enerji dışında Başakkent Enerji, Turkuvaz Mühendislik, Batı Empirme ve İstiklal Bayrak gibi şirketler de bulunuyor.  İzmir’de Aliağa, Kınık, Kemalpaşa ilçelerinde farklı büyüklükte güneş enerji paneli kuran şirketin Manisa, Uşak, Balıkesir gibi illerde de büyük yatırımları yer alıyor.