GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2017 Çarşamba 21:54

Çiller 'Gülen'le görüşme sorusu'na ne yanıt verdi?

Kendisine yöneltilen 16 soruya yanıt veren Çiller, 28 Şubat sürecinde Fethullah Gülen ile hiç görüşmediğini, bazı dış odakların örgütü maşa olarak kullandığını belirtti.
Eski başbakanlardan Tansu Çiller, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun yazılı sorularını yanıtladı.

Çiller, başbakanlığı döneminde Fethullah Gülen ile Gülen'in talebi üzerine görüştüğünü anlattı.
Bu görüşmelerde kendisine Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ilişkin doğrudan bir talebin gelmediğini kaydetti.
Çiller, örgütün hedefini sonradan genişlettiğini söyleyerek, "Gülen'in zamanla değişim geçirdiği ve amacını devleti ele geçirmek ve darbeler yapmak olarak genişlettiği görülüyor. Bu çerçevede, bir takım dış odakların ve çevrelerin bu örgütü maşa olarak kullanmak üzere koruduğu ve kullandığı da gözlerden kaçmamalıdır. 'Bir üst akıl' olmadan bu kadar gaddarca bir darbe hazırlığı ve uygulaması içine girmeleri mümkün görülmemektedir" diye konuştu.

Tansu Çiller, 1990'lı yıllarda FETÖ'nün devlet kadrolarına sızmasının ülke gerçeğine uygun olduğunu ve bu sızmanın olağanüstü oranlarda olmadığını kaydederek, "Harp akademilerine 1990'lı yıllarda FETÖ sempatizanlarının sızması, sonraki dönemlerle karşılaştırılamayacak kadar, hatta yok denecek kadar azdır" dedi.

Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut da gönderdiği yazılı cevaplarda genelkurmay başkanları tarafından bu yapı hakkında herhangi bir uyarıya muhatap olmadığını söyledi. (NTV)